Αστυνομικο Ρεπορταζ

Αρκαδία: Ταυτοποιήθηκαν 2 άτομα εγκληματικής οργάνωσης

Ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε λαθρανασκαφές με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων και πολύτιμων αντικειμένων σε περιοχές των νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Δράμας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας.

Σε συνέχεια του από 13.3.2018 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης , τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε λαθρανασκαφές με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων και πολύτιμων αντικειμένων σε περιοχές των νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Δράμας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας, συμπληρωματικά, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ακόμη μελών της εν λόγω οργάνωσης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 56 και 65 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας "Περί Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς".

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 65χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο (2) ανιχνευτές μετάλλων, κινητό τηλέφωνο και -21- σχεδιαγράμματα και σημειώσεις που απεικονίζουν περιοχές για λαθρανασκαφές .   

Η σχηματισθείσα δικογραφία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.