Αστυνομικο Ρεπορταζ

Εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις απάτης

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης στη Μεσσηνία.

Mετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης, στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.  

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, προέκυψε ότι ο 35χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό τα παράνομο περιουσιακό όφελος.

Πιο συγκεκριμένα, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι λογιστές ή γνωστούς οικείων προσώπων τους και με το πρόσχημα κυρίως επιστροφής φόρου, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά ή κοσμήματα.

Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, εξακριβώθηκε ότι ο 35χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από την 3.7.2018 έως και την 12.7.2017, στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, διέπραξαν τρεις (3) περιπτώσεις απάτης και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών απάτης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -13.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 35χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.