Αστυνομικο Ρεπορταζ

Λακωνία: Συνελήφθη 36χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Την Παρασκευή (5/10) συνελήφθη 36χρονος για παραβάσεις των νομοθεσιών περί προστασίας αρχαιοτήτων, στη Σπάρτη Λακωνίας.

 Συνελήφθη, την Παρασκευή (5.10.2018) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, στη Σπάρτη Λακωνίας, 36χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις των νομοθεσιών περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και τα όπλα.

 Ειδικότερα, την Παρασκευή (5.10.2018) το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο οικίες που χρησιμοποιούσε ο 36χρονος, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν τριάντα πέντε (35) νομίσματα ρωμαϊκών και υστερορωμαϊκών χρόνων και μία (1) χάλκινη βάση, καθώς και κυνηγετικό όπλο.

Τα παραπάνω νομίσματα και χάλκινη βάση, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

 

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.