Αστυνομικο Ρεπορταζ

Σπάρτη: Σύλληψη για πλαστά 50ευρα!

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων στη Λακωνία - Σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις, έθεσαν σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Συνελήφθησαν, χθες (18.10.2018) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί, μία (1) 52χρονη κι ένας (1) 30χρονος, για κυκλοφορία παραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, χθες (18.10.2018), το απόγευμα στη Σπάρτη Λακωνίας, οι ανωτέρω μετέβησαν σε κατάστημα ημεδαπού και πραγματοποίησαν συναλλαγή μικρής αξίας χρησιμοποιώντας χαρτονόμισμα των -50- ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας, λαμβάνοντας το αντίστοιχο χρηματικό ποσό ως ρέστα. 

Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, εντόπισαν την 52χρονη και τον 32χρονο, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους και στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -28- αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των -50- ευρώ, το χρηματικό ποσό των -1.318,70- ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε επιπλέον ότι οι ανωτέρω, χθες το απόγευμα στη Σπάρτη Λακωνίας πραγματοποίησαν ακόμη πέντε (5) συναλλαγές, χρησιμοποιώντας με τον ίδιο τρόπο ισάριθμα  αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των -50- ευρώ, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις -266,9- ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.   

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 30χρονου, σήμερα (19.10.2018) το πρωί στην Αρτέμιδα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αρτέμιδος- Σπάτων Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -1.270- ευρώ. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.