Αστυνομικο Ρεπορταζ

Επτά συλλήψεις στην Αρκαδία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνελήφθησαν πενήντα (50) άτομα, προσήχθησαν ενενήντα οκτώ (98) και έγινε έλεγχος σε επτακόσια πενήντα δύο (752) 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια σαράντα πέντε (545) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εβδομήντα πέντε (175) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής στη Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, πακέτα λαθραίων τσιγάρων και κυνηγετικά όπλα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 12.3.2019 έως και χθες (14.3.2019), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. 

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια πενήντα δύο (752) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια ενενήντα (590) ήταν ημεδαποί και εκατόν εξήντα δύο (162) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια σαράντα πέντε (545) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα οκτώ (98) άτομα, από τα οποία πενήντα οκτώ (58) ήταν ημεδαποί και σαράντα (40) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα (50) άτομα.

 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Τρεις  (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν ισάριθμα Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για ληστεία.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Πέντε (5) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο. 

Τρεις (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά, εκ των οποίων η μία (1) και για τα όπλα και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Τρεις (3) ημεδαποί και τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

 

 

Εξιχνιάστηκε:

 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία αλλοδαπού, που είχε γίνει την 4.8.2014, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 18χρονου ημεδαπού, για κλοπή. 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εβδομήντα τρεις (173) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

 

-30- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, στην Κορινθία και

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -14,8- γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης, -3- ναρκωτικά δισκία, καθώς και μικροποσότητα τριμμένων ναρκωτικών δισκίων, το χρηματικό ποσό των -145- ευρώ, -3- κυνηγετικά όπλα και -15- φυσίγγια, στη Μεσσηνία. 

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.