Αστυνομικο Ρεπορταζ

Μεσσηνία: Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 61χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά.

Κατασχέθηκαν -263- δενδρύλλια και -1288- γραμμάρια κάνναβης, όχημα κ.ά. 

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, καθώς και της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (5.7.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες (5.7.2018) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε δασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ο 61χρονος, να καλλιεργεί σε συνολικά σε τέσσερις (4) ανισόπεδους ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, -263- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,5- μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της φυτείας, αλλά και σε αυτοσχέδιο παράπηγμα (ξηραντήριο), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -230- γραμμάρια κάνναβης και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ανωτέρω στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -1058- γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν ένα (1) κινητό τηλέφωνο και ένα (1) φορτηγό αυτοκίνητο, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.