Αστυνομικο Ρεπορταζ

Σπείρα απατεώνων εξαπατά εμπόρους στην Καλαμάτα

Εστειλαν στο email λογιστηρίου εταιρείας πλαστό πιστοποιητικό κατάθεσης.

Αετονύχηδες εξαπάτησαν εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού στην Καλαμάτα και στέλνοντας στο email του λογιστηρίου της ένα πλαστό πιστοποιητικό κατάθεσης για δήθεν παραγγελία κατάφεραν να το... εισπράξουν πίσω στο ακέραιο, με τη δικαιολογία πως πήγαινε αλλού.

Με αυτό τον τρόπο οι απατεώνες έγιναν πλουσιότεροι κατά 9.200 ευρώ, χωρίς οι ίδιοι να καταθέσουν ποτέ αυτά τα χρήματα σε λογαριασμό της εταιρείας, ενώ με παρόμοια τεχνάσματα προσπάθησαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον άλλους δύο ή τρεις επαγγελματίες στην Καλαμάτα.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε η Αστυνομία, ενώ και ο αντιπρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Εγγλέζος απευθύνθηκε στην Ασφάλεια γιατί μέλη του συλλόγου κινδύνευσαν να εξαπατηθούν με αυτό τον τρόπο. 

Σε επικοινωνία μας μαζί του μετά από σχετική καταγγελία, αλλά και προειδοποίηση του συλλόγου με ανάρτησή του ότι “υπάρχει σπείρα, που εξαπατά τους εμπόρους με ψεύτικες καταθέσεις μέσω των οποίων παίρνουν χρήματα”, ο κ. Εγγλέζος επιβεβαίωσε πως υπάρχουν αρκετά κρούσματα στην Καλαμάτα. 

Γι’ αυτό, είπε, με την ανάρτηση στη σελίδα τους και ενημερώνοντας σχετικά την Αστυνομία, θέλησαν να επιστήσουν την προσοχή στα μέλη τους, για να μην ανταποκρίνονται σε τηλεφωνήματα από δήθεν γνωστούς τους, οι οποίοι θέλουν να παραγγείλουν εμπόρευμα δίχως πρώτα να ελέγχουν.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.