Εργασια

Στο 23,3% η ανεργία στην Πελοπόννησο τον Αύγουστο

Ηπειρος και Δυτική Μακεδονία κατέχουν για ακόμη ένα μήνα την... άχαρη πρώτη θέση πανελλαδικά.



«Η Θεσσαλία είναι η δεύτερη περιφέρεια της χώρας με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας», ανέφερε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, πριν από την έναρξη των εργασιών της ημερίδας που διοργανώνεται στη Λάρισα, από την Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας με θέμα «ΟΑΕΔ-Στρατηγικός εταίρος της Κοινωνίας».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ,  στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία με ποσοστό ανεργίας 26,3% τον Αύγουστο 2016, η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα με ποσοστό 25% και η Μακεδονία- Θράκη επίσης με 25%. Ακολουθούν, η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (23,3%), η Αττική (23,2% ), η Κρήτη (22,2% ) και το Αιγαίο (19,5%).
 
Επίσης, η κ. Καραμεσίνη επεσήμανε ότι λόγω του μεγάλου μεγέθους της ανεργίας στην περιοχή, θα έρθει σε επαφή με τους προϊσταμένους και την περιφερειακή διευθύντρια Λάρισας του ΟΑΕΔ, για να μπορέσει να καταλάβει ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ανεργίας και να γίνει συσχέτιση των αιτιών ανά κλάδο, ώστε να διαμορφωθούν αντίστοιχες πολιτικές αντιμετώπισης του προβλήματος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.