Εργασια

Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Τέλος στη κλήρωση και μείωση στα δίδακτρα

Την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που αποδέχθηκε σχετική εισήγηση του προέδρου του Ιδρύματος.

 

Η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι θα καταργηθεί η κλήρωση, καθώς μετά από διαβούλευση με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Βασίλη Καρδάση, αποφασίστηκε η εισαγωγή χωρίς κλήρωση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο.

 

Κάθε χρόνο γίνονται περίπου 15.000 αιτήσεις για 4.790 θέσεις στα προπτυχιακά προγράμματα και από το 2016, έχει προταθεί άλλο σύστημα εισαγωγής με καθιέρωση κριτηρίων (βαθμό απολυτηρίου Λυκείου, επαγγελματική εμπειρία, ηλικία κ.λπ.) ή και είσοδο όλων όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των προπτυχιακών σπουδών με την καταβολή μειωμένων διδάκτρων, ενδεχομένως κατά 50 ευρώ σε κάθε θεματική ενότητα.

 

Επιλέον, πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών και των υποτροφιών. Όσον αφορά στις συμβάσεις των 177 διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, οι οποίες έληγαν στα τέλη Νοεμβρίου η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε δεικτικά ότι κανείς δεν είχε προνοήσει και πρόσθεσε ότι πήρε ένα μήνα παράταση του ΕΣΠΑ, που σημαίνει ότι παρατείνεται η θητεία τους έως το τέλος του ακαδημαϊκού έτους, τον Αύγουστο του 2016.

 

Ανέφερε ακόμη ότι θα γίνει νομοθετική ρύθμιση βάσει του οργανογράμματος του Πανεπιστημίου για την πρόσληψη, τη μόνιμη πρόσληψη μέσω διαγωνισμού του διοικητικού προσωπικού. Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο φοιτούν σήμερα 16.369 προπτυχιακοί και 15.458 μεταπτυχιακοί φοιτητές, ενώ συνολικά έχουν αποφοιτήσει από το ΕΑΠ 27.770 άτομα.

ΠΗΓΗ:mixanitouxronou.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.