Εργασια

Οι πρώτες προκηρύξεις του 2017

Θέσεις σε υπουργεία και ΔΕΚΟ.

 

Με 3.211 νέες θέσεις τακτικού προσωπικού σε δέκα διαγωνισμούς υποδέχεται χιλιάδες υποψηφίους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων το 2017, εκ των οποίων οι έξι βρίσκονται ήδη για επεξεργασία στα γραφεία του ΑΣΕΠ.

 

Συγκεκριμένα, στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους αναμένονται οι εξής διαγωνισμοί:

 

Υπουργείο Υγείας

 

Την πρώτη προκήρυξη για το 2017 εκδίδει το υπουργείο Υγείας για 1.666 θέσεις σε νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, μεταξύ των οποίων τα Ευαγγελισμός, Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, ΓΟΝΚ Αγιοι Ανάργυροι, ΚΑΤ, Αγιος Σάββας, ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς, Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία», Ερυθρός Σταυρός, Λαϊκό, Ελενα Βενιζέλου-Αλεξάνδρα, Αντικαρκινικό Μεταξά, ΓΝ Σάμου, Χίου, Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, ΓΝΘ Γεννηματά-Αγιος Δημήτριος, Ημαθίας, Γρεβενών, ΑΧΕΠΑ, ΓΝΘ Ιπποκράτειο και άλλα. Η πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνεται κυρίως στις ειδικότητες: ΤΕ Νοσηλευτικής, ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών, ΔΕ Χειριστών ιατρικών Συσκευών, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Φυσικοθεραπευτών, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας και ΤΕ Μαιών-Μαιευτών. Στο μεταξύ, στο ΑΣΕΠ θα σταλεί τις προσεχείς ημέρες το αίτημα για δώδεκα προσλήψεις -νοσηλευτών στην πλειονότητά τους- στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

 

Υπουργείο Δικαιοσύνης

 

Θα προκηρυχθούν 725 οργανικές θέσεις όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης. Στο σύνολο των θέσεων περιλαμβάνονται 93 θέσεις ειδικά στην ειδικότητα ΠΕ Πληροφορικής από παλαιότερο αίτημα του υπουργείου. Επίσης, θα ζητηθούν Γραμματείς και Επιμελητές Δικαστηρίων για το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια.

 

ΕΥΔΑΠ

 

Θα καλυφθούν 300 μόνιμες θέσεις όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ). Οι πολυπληθέστερες ειδικότητες είναι οι εξής: ΥΕ Εργατών (75 θέσεις), ΔΕ Οδηγών Γ΄ κατηγορίας, ΔΕ Καταμετρητών (από 25), ΔΕ Φυλάκων, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών (από 20) και ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΠΕ Οικονομολόγων και ΤΕ Οικονομολόγων (από 15 θέσεις). Επίσης, θα προσληφθούν δώδεκα Πολιτικοί Μηχανικοί ΤΕ και δώδεκα ειδικοί Δομικών Eργων ΔΕ. Επτά θέσεις κατανέμονται σε Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς ΠΕ, από πέντε στις ειδικότητες: ΔΕ Μηχανολόγων, ΔΕ Οδηγών Β΄+Γ΄ κατηγορίας, ΔΕ Γραμματέων, ΥΕ Αποθηκαρίων, ΠΕ Διοικητικών, ΠΕ Αναλυτών Προγραμματιστών, και τέσσερις σε Μηχανολόγους Μηχανικούς ΠΕ.

 

Υπουργείο Ναυτιλίας

 

Εκατόν τριάντα επτά θέσεις θα προκηρύξει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι θέσεις θα κατανεμηθούν στις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου (21 θέσεις), αλλά και στους Οργανισμούς Λιμένων της χώρας και σε άλλους φορείς της εποπτείας του (116 θέσεις).

 

Μουσείο Ακρόπολης

 

Δώδεκα προσλήψεις θα πραγματοποιήσει το Μουσείο Ακρόπολης, οι οποίες θα επικεντρωθούν στις ειδικότητες διοικητικών γραμματέων, φυλάκων και εξηγητών-φροντιστών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Η προκήρυξη εντάσσεται στο ευρύτερο αίτημα του υπουργείου για 63 θέσεις μονίμων για αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, φύλακες και συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία.

 

ΑΔΜΗΕ

 

Με 76 μηχανικούς, χειριστές και πτυχιούχους Πληροφορικής θα στελεχωθεί ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ΑΕ.

 

Εθνικό Τυπογραφείο

 

Εννέα πτυχιούχους ΤΕΙ και πέντε διπλωματούχους Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προκηρύξει το Εθνικό Τυπογραφείο. Η πλειονότητα των θέσεων εντοπίζεται στην ειδικότητα ΤΕ Γραφικών Τεχνών.

 

Υπηρεσία Ασύλου

 

Θα προκηρυχθούν 218 θέσεις για την Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου, τα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου και τα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω. Θα ζητηθούν, κυρίως, διοικητικοί Οικονομικής Κατεύθυνσης ΠΕ και Λογιστικής κατεύθυνσης ΤΕ και διοικητικοί κατηγορίας ΔΕ.

 

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.