Εργασια

ΟΑΕΔ: Ξεκινάει η κοινωφελής εργασία 3.494 προσλήψεις

Την έναρξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 3.494 ωφελούμενους που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

 

Την έναρξη της υλοποίησης του β’ κύκλου του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με στόχο να προκύψει οκτάμηνη απασχόληση σε 3.494 ανέργους, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με σχετική απόφαση του κ. Γιώργου Ιωαννίδη, Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, εντάχθηκε στις 06/06/2017 ο Β΄ κύκλος της Πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα (Θύλακες ανεργίας) συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων».

 

Η δράση θα υλοποιηθεί από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας και έχει συνολικό προϋπολογισμό 24.139.634 ευρώ και αφορά σε 3.494 ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

 

Η εν λόγω πράξη αφορά σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε 17 Δήμους-θύλακες ανεργίας. Έχει ως στόχους την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και την αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 

Τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας έχουν οκτάμηνη διάρκεια και απευθύνονται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους. Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν στην υλοποίηση έργων τα οποία αφορούν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών. Επιπλέον, τα προγράμματα περιλαμβάνουν δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων, όπως συμβουλευτικές συνεδρίες και κατάρτιση. Οι ωφελούμενοι θα εργάζονται στη θέση απασχόλησης για την οποία έχουν επιλεχθεί και μία ημέρα της εβδομάδας θα συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, αναμένεται να δημοσιευθεί δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ προς τους ωφελούμενους.

 

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.