Εργασια

Έτοιμα 10 νέα προγράμματα επιδότησης του ΕΣΠΑ

Δέκα χρηματοδοτικά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 597, 5 εκατ. ευρώ βρίσκονται στον "προθάλαμο" των προκηρύξεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 

Όλα τα προγράμματα, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) και τα περισσότερα, (συγκεκριμένα τα οκτώ) θα προκηρυχθούν για πρώτη φορά, ενώ τα δύο αφορούν τους δεύτερους κύκλους, αλλά με αναμορφωμένους σε ένα βαθμό όρους, των προγραμμάτων που προκηρύχθηκαν το Φεβρουάριο του 2016.

 

Και τα 10 είναι εστιασμένα στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ έμφαση δίνεται και στην αυτοαπασχόληση, όπως είναι το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» ο δεύτερος κύκλος του οποίου έχει ενεργοποιηθεί από τις 5 Ιουλίου.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί για το σύνολο των προγραμμάτων, θα είναι μεγάλο, κάτι που ήδη καταγράφηκε στις περυσινές προκηρύξεις, αλλά και από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα«Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ».

 

Για το πότε θα «βγουν στον αέρα» τα εν λόγω προγράμματα, τα ίδια στελέχη σημειώνουν ότι αυτό θα γίνει σταδιακά και σε κάθε περίπτωση το αργότερο εντός του φθινοπώρου, θα έχουν προκηρυχθεί όλα. Μάλιστα αναφέρουν ότι το πρώτο που θα προκηρυχθεί είναι ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Αναβάθμιση, πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων Επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές».

 

Δείτε τα εν αναμονή προγράμματα ΕΔΩ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.