Εργασια

Επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή

Με επίσχεση εργασίας απαντούν οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, την οποία έχουν προκηρύξει για την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην εξόφληση των οφειλομένων.

 

Οι γιατροί θα απέχουν από τη διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ ενώ όσοι ασφαλισμένοι χρειαστούν ιατρική πράξη θα αναγκαστούν να πληρώσουν από ιδιωτικά χρήματα και στη συνέχεια θα πρέπει να διεκδικήσουν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

 

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ σημεινει ότι «δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές γιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαίου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την σύμβαση».

 

Παράλληλα, ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών -από το 2010- μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους δεν έχει προχωρήσει.

 

«Οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς για τους γιατρούς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εγείρει συνεχώς, μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς νόμιμο δικαίωμα, νέες απαιτήσεις» υποστηρίζουν.

 

Τέλος, σημειώνουν ότι ο ορισμός χρονικού ορίου της ιατρικής επίσκεψης-εξέτασης στα δεκαπέντε λεπτά πραγματοποιείται με εντελώς «αυθαίρετα» κριτήρια ενώ αποτελεί το ελάχιστο παράδειγμα του «παραλογισμού» των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.