Εργασια

winamp wmp real qt

"Έρχονται" 545 προσλήψεις στα Δασαρχεία της Πελοποννήσου!

Προ των πυλών είναι το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 5.066 προσλήψεις στα δασαρχεία της χώρας

Το πρόγραμμα, που εξαγγέλθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόλγου, τον υφυπουργό Νάσο Ηλιόπουλο και τον υφυπουργό Περιβάλλαντος, Σωκράτη Φάμμελο, περιλαμβάνει την δημιουργία 5.066 νέων θέσεων κοινωφελούς χαρακτήρα.

 

Οι ωφελούμενοι θα κατανεμηθούν στα δασαρχεία όλης της χώρας και αφού περάσουν ένα διάστημα εκπαίδευσης, θα εργαστούν στα δάση προκειμένου να προστατεύεται ο δασικός πλούτος της χώρας από τον ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

 

Οι εργαζόμενοι θα εργαστούν με όρους πλήρους απασχόλησης, όπως σε όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και θα αμείβονται όπως και στα υπόλοιπα προγράμματα. Μετά την λήξη του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση της εμπειρίας τους για μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

 

Η δημόσια πρόσκληση θα δημοσιευτεί σε λιγότερο από 15 μέρες με σκοπό να ξεκινήσουν εργασία πριν το καλοκαίρι και γενικότερα πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Θα προσληφθούν 302 δασολόγοι-δασοπόνοι, οι οποίοι θα είναι επιστάτες των συνεργείων που θα δημιουργηθούν. Σχεδόν 4000 θα είναι οι εργάτες που προσληφθούν για την υλοτομία, οδηγοί, λογιστές κ.α.

 

Η επαγγελματική εμπειρία που θα αποκομίσουν θα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.

 

Η απασχόληση των ωφελουμένων θα εμπεριέχει εργασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων από πυρκαγιές και τη διαχείριση καμένων εκτάσεων (καθαρισμοί δασών, δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων) προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών.

 

Η κατανομή θα γίνει με βασικά χαρακτηριστικά: 

- Επικινδυνότητα των περιοχών

- Συσσωρευμένη βιομάζα

- Έκταση των περιοχών

- Μηχανήματα έργων 

- Ειδικές περιοχές προστασίας

 

Η κατανομή:

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.