Εργασια

ΟΑΕΔ: 35.066 θέσεις εργασίας σε δήμους, περιφέρειες, δασαρχεία

Σε προσλήψεις 35.066 ανέργων μέσα από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αναμένεται να προχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα περιφέρειες, δήμοι και Δασαρχεία της χώρας.

Πρόκειται για δύο μεγάλες προκηρύξεις που θα δημοσιευτούν από τον ΟΑΕΔ και αφορούν τις προσλήψεις 25.000 ανέργων σε δήμους, 5.000 σε περιφέρειες και 5.066 σε δασαρχεία. Εντός του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει το μεγάλο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 25.000 ανέργων σε 274 δήμους καθώς και 5.000 ανέργων σε περιφέρειες της χώρας.

Την κατάρτιση του προγράμματος έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες τoυ ένθετου «Καριέρα+Εργασία» της «Εφ.Συν.», καθορίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου στη συνέχεια να δοθεί στον ΟΑΕΔ για την υλοποίησή του.

Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων θα προσληφθούν για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Επίσης, θα διατηρηθεί και ίσως επεκταθεί το σκέλος της κατάρτισης και πιστοποίησης των ανέργων που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά.

Ωστόσο, μένει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες από μία προκηρύξεις, προκειμένου να εφαρμοστεί μια διαδοχική υλοποίηση των προγραμμάτων και να μη μένουν κενές θέσεις των ωφελουμένων για μεγάλο χρονικό διάστημα στις υπηρεσίες των δήμων.

 

Περισσότερες πληροφορίες διαβάστε ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.