Εργασια

winamp wmp real qt

ΟΑΕΔ: Ποιοι θα έχουν προβάδισμα στα προγράμματα εργασίας

Την αύξηση του ποσοστού των ωφελούμενων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που θα "μπαίνουν" στα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ προβλέπει το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα από το τέλος του ελληνικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση σχεδιάζει την άνοδο από 10% σε 20% εντός διετίας των ωφελουμένων του ΚΕΑ που προωθούνται στην αγορά εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Την αυτή πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον διπλασιασμό του ποσοστού των άνεργων δικαιούχων του εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, οι οποίοι θα επανεντάσσονται στην αγορά εργασίας, είχε κάνει γνωστή και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στο φόρουμ υπουργών του ΟΟΣΑ από το Μόντρεαλ του Καναδά.

Σύμφωνα με τα όσα πει η κ. Φωτίου, το ποσοστό των δικαιούχων που θα επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, θα αυξηθεί στο 20% από 10% που είναι σήμερα (δηλαδή, περίπου στις 140.000), “ώστε το Κοινωνικό Εισόδημα να μη γίνει παγίδα φτώχειας”.

Παράλληλα, η Θεανώ Φωτίου επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να αυξήσουν τις δαπάνες για την κοινωνική προστασία διότι έχουν εξαιρετικά θετικό δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή στο ΑΕΠ, που κυμαίνεται από 1,03 έως 1,6 και συμβάλλουν στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Διαβάστε περισσότερα στο dikaiologitika.gr.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.