Εργασια

Νέο Voucher για νέους άνεργους 18 έως 24 ετών

Τέθηκε ήδη σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα voucher (18 – 24), με τίτλο "Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για 15.000 ανέργους νέους του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας".

 


Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού, 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ. Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:


Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics)
Λιανικό Εμπόριο
Εξωστρέφεια και Διεθνές Εμπόριο (Έμφαση στον πρωτογενή τομέα)
Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)


Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους δυνητικά ωφελουμένους άρχισε στις 16/2/2016 και ώρα 16:00 και λήγει στις 31/3/2016 και ώρα 23:59:59. Με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν 1471 ευρώ, και όχι 799 ευρώ, όπως προβλεπόταν αρχικά. 


Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα αναρτηθούν τα τελικά αποτελέσματα και θα οριστικοποιηθεί το μητρώο ωφελουμένων. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι οι οριστικώς επιλεγέντες ωφελούμενοι μπορούν να συμμετάσχουν μόνο σε μία δράση από τις συνολικά προκηρυσσόμενες Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής για άνεργους νέους 18-24 ετών σε ειδικότητες που αφορούν σε τομείς αιχμής της Ελληνικής Οικονομίας. Για το σκοπό αυτό, θα ζητείται σχετική Υπεύθυνη Δήλωση περί μη συμμετοχής σε άλλη δράση.


Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής, ανάλογα με την ειδικότητα τους, σε μια μόνο από τις ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, που θα βρουν κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

 

ΠΗΓΗ: voucher29.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.