Εργασια

ΑΣΕΠ: 13.907 μόνιμες προσλήψεις εντός του 2019

Σε ένα σύνολο 13.907 μόνιμων προσλήψεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είτε ολοκληρώνονται είτε δρομολογούνται για 2019, αναφέρθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Η ομιλία του υπουργού πραγματοποιήθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης με θέμα: Πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι» - Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης ανέφερε:

Προχωρήσαμε στη μεγάλη προκήρυξη 3Κ για 8.166 νέες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (καθαριότητα - ΔΕΥΑ) με βάση τις ανάγκες που οι ίδιοι προσδιόρισαν. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό για την πρόσληψη νέου προσωπικού από καταβολής ελληνικού κράτους». Τα οριστικά αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένονται στην αρχή του 2019, αλλά χιλιάδες εργάζονται από την άνοιξη με βάση τους προσωρινούς πίνακες.

«Άλλες 758 προσλήψεις έχουν σταλεί για επεξεργασία στο ΑΣΕΠ για ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες ως "ουρά" του διαγωνισμού 3Κ, μετά από συγκεκριμένα αιτήματα που καταθέτουν οι ίδιοι οι δήμοι». Το ΑΣΕΠ ετοιμάζει προκήρυξη για το ερχόμενο έτος.

«Τις προηγούμενες μέρες φέραμε στη Βουλή ρύθμιση για την προκήρυξη 3.200 θέσεων μόνιμου προσωπικού στο "Βοήθεια στο Σπίτι". Ήδη προβλέπεται το κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2019. Ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και τις τοπικές κοινωνίες γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους, διασφαλίζεται η σταθερή χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό και λήγει επιτέλους το απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρείας για χιλιάδες εργαζόμενους». Η προκήρυξη αναμένεται μέσα στο 2019.

«Ακολουθούν 118 θέσεις επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους, που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις, σε βαθμό που κάποιοι από αυτούς δυσκολεύονται να φτιάξουν ακόμη και προϋπολογισμό.

Και 165 νέες θέσεις στα ΚΕΠ, με ταυτόχρονη ηλεκτρονική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες». Και αυτές οι προκηρύξεις αναμένονται το 2019. Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε επίσης στο νέο τριετές πρόγραμμα 1.500 μόνιμων προσλήψεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (δήμοι - περιφέρειες) που θα υλοποιηθεί από το 2019 σε συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.