Εργασια

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Eργασία: Έγινε το πρώτο βήμα για παράταση

Τρεις διατάξεις επείγοντος χαρακτήρα εισηγήθηκε σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας και Βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο νέος κύκλος της κοινωφελούς εργασίας θα συγχρονιστεί με την ανάληψη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών το φθινόπωρο.

Ειδικότερα για τη δυνατότητα επέκτασης της χρονικής διάρκειας και στα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα στους ΟΤΑ, ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι «ανταποκρινόμενοι στα περίπου 122 αιτήματα των φορέων, κυρίως Δήμων, που υποστηρίζονται μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και στα αιτήματα των ανθρώπων που εργάζονται μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων, αλλά και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την τήρηση της δέσμευσής μας να μην αφήσουμε χρονικά κενά μεταξύ των δύο κύκλων προγραμμάτων, η νομοθετική αυτή ρύθμιση είναι το πρώτο βήμα για να δοθεί παράταση στον πρώτο κύκλο κοινωφελούς στους δήμους που τρέχει αυτή τη στιγμή για τέσσερις μήνες, ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, κυρίως των δήμων και των δημοτικών υπηρεσιών οι οποίες χρήζουν άμεσης παρέμβασης, και ο νέος κύκλος να συγχρονιστεί με την ανάληψη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών το φθινόπωρο».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.