Εργασια

Τα νέα προγράμματα για 18.500 ανέργους

Τις λεπτομέρειες των νέων προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας θα ανακοινώσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.



Tο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα θα απασχολήσει συνολικά 18.500 ανέργους σε 49 δήμους.


Όπως είχε προαναγγείλει το υπουργείο η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, θα έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:


Θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 17 δήμους της χώρας (6.000 προσλήψεις), θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας και σε δεύτερη φάση σε άλλους 32, με σκοπό να επεκταθεί σταδιακά σε όλους του Δήμους της Ελλάδας, θα έχουν διάρκεια 8 μηνών και όχι 5, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.


Έχουν στο επίκεντρο τον άνεργο. Συνδέουν την επιμόρφωση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του άνεργου με θέση εργασίας η οποία πλέον δεν θα υποκαθιστά θέσεις που καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες των δήμων.


Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έργα συγκεκριμένα, διακριτά και μετρίσιμα τα οποία έχουν αρχή μέση και τέλος.


ΔΕΙΤΕ τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

 

ΠΗΓΗ:espaergasia.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.