Εργασια

winamp wmp real qt

ΧΑΡΙΤΣΗΣ: Νέο πρόγραμμα 65 εκατομμύρια ευρώ

Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, το οποίο θα ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

 Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε πως "πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε προσλήψεις νέου προσωπικού. Είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα απευθυνθεί σε 10.000 άτομα και επιχειρήσεις, κόστους 65 εκατ. ευρώ, θα καλυφθούν από ΕΣΠΑ, τον ΟΑΕΔ και από εθνικούς πόρους", σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

 
"Το ΕΣΠΑ πλέον δεν θα απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς"


Ανέφερε δε, ότι το ΕΣΠΑ με τη μορφή που το γνωρίζαμε όπως σήμερα ανήκει στο παλιό πολιτικό σύστημα και το αφήνουμε πίσω μας και πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως βασική προτεραιότητα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι για την κυβέρνηση η απλοποίηση των διαδικασιών, η πλήρης διαφάνεια στην κατεύθυνση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων και η διάχυση της ωφελιμότητας που προκύπτει από την αξιοποίηση αυτών των πόρων στο σύνολο της κοινωνίας.


"Δεν μπορούν οι πόροι αυτοί να κατευθύνονται σε λίγους και εκλεκτούς, βάσει αδιαφανών διαδικασιών. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα και ειδικά μεροληπτικά υπέρ των νέων επαγγελματιών, των νέων επιχειρηματιών, των νέων επιστημόνων που βιώνουν την κρίση και αυτό θα αποτυπωθεί και στις προσκλήσεις των προγραμμάτων, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα" είπε ο κ. Χαρίτσης.


Χαρακτήρισε διέξοδο για την ελληνική οικονομία τη ρευστότητα που θα προσφερθεί την επόμενη περίοδο, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στην ελληνική αγορά, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτή η διέξοδος πρέπει να συνδυαστεί με ένα συγκεκριμένο πλέγμα παρεμβάσεων για να μπορέσει -όπως υπογράμμισε- να πολλαπλασιάσει τα οφέλη στην ελληνική οικονομία.

 

ΠΗΓΗ:enikonomia.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.