Εργασια

winamp wmp real qt

Κάντε αίτηση για πρακτική εργασία στο Ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρέχει διάφορες δυνατότητες πρακτικής άσκησης στους κόλπους της Γενικής Γραμματείας του, προκειμένου να προσφέρει ευκαιρίες για επαγγελματική κατάρτιση και για γνωριμία με το ίδιο και έργο του.

 

 

Περίοδοι πρακτικής άσκησης για πτυχιούχους πανεπιστημίου (οι λεγόμενες περίοδοι πρακτικής άσκησης Robert Schuman) 

 

Η πρακτική άσκηση για πτυχιούχους πανεπιστημίου έχει ως σκοπό να τους δώσει τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και να εξοικειωθούν τους με τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ειδικότερα, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

 

Οι περίοδοι άσκησης καλύπτουν τους ακόλουθους τομείς:     

 

- Γενική κατεύθυνση: ανοιχτή σε όλους τους υποψηφίους που πληρούν τα αντίστοιχα κριτήρια.     

 

- Κατεύθυνση δημοσιογραφίας: Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία που να αποδεικνύεται είτε από δημοσιεύσεις είτε από την εγγραφή τους ως μελών σε ένωση δημοσιογράφων κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε από την απόκτηση τίτλου δημοσιογραφικής εκπαίδευσης αναγνωριζόμενου στα κράτη μέλη ή στα υποψήφια κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.     

 

- Κατεύθυνση "Βραβείο Ζαχάρωφ": το πρόγραμμα έχει ως στόχο την εμβάθυνση των γνώσεων σχετικά με τη δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπου καθώς και με τη σχετική διεθνή νομοθεσία. Απευθύνεται σε υποψηφίους με έντονο ενδιαφέρον για τα ζητήματα των δικαιωμάτων του ανθρώπου. 

 

Οι υποψήφιοι για πρακτική άσκηση για πτυχιούχους πανεπιστημίου οφείλουν:     

 

- να έχουν την ιθαγένεια ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μιας υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας, υπό την επιφύλαξη του άρθρου 5, παράγραφος 2, των Εσωτερικών Διατάξεων

 

- να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία έναρξης της περιόδου πρακτικής άσκησης το 18ο έτος της ηλικίας τους·     να γνωρίζουν άριστα μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

- να μην έχουν συμμετάσχει σε άλλη περίοδο πρακτικής άσκησης και να μην έχουν απασχοληθεί επ' αμοιβή από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων συνεχών εβδομάδων. 

 

Η διάρκεια των περιόδων άσκησης είναι πέντε μήνες χωρίς δυνατότητα παράτασης. 

 

Ημερομηνίες περιόδων πρακτικής άσκησης και προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων :

 

- από 15 Αυγούστου έως 15 Οκτωβρίου (τα μεσάνυχτα)     

- από 1ης Μαρτίου έως 31 Ιουλίου     

- από 15 Μαρτίου έως 15 Μαΐου (τα μεσάνυχτα)     

- από 1ης Οκτωβρίου έως 28/29 Ιουλίου 

 

25.000 άτομα κάθε χρόνο δοκιμάζουν την τύχη τους να γίνουν δεκτά σε περίοδο πρακτικής άσκησης στο Κοινοβούλιο και από αυτά επιλέγονται 600. Για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής σε πρακτική άσκηση, πρέπει να πληρείτε τις ως άνω προϋποθέσεις και να συμπληρώσετε το ηλεκτρονικό έντυπο της αίτησης.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.