Εργασια

5.572 θέσεις στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ

5.572 θέσεις στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ με αμοιβή 17,12 ευρώ την ημέρα. Δείτε μέχρι πότε μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ.

 

Μέχρι τις 31 Αυγούστου έχουν περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ για τις 5.772 θέσεις στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας που θα λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2016-17.

Οι νέοι μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας 16-23 ετών, που είναι απόφοιτοι τουλάχιστον της Α’ Τάξης Λυκείου, θα εκπαιδευτούν σε 30 ειδικότητες με ζήτηση στην αγορά εργασίας. Οι ΕΠΑΣ Μαθητείας ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η φοίτηση σε αυτές διαρκεί δύο σχολικά έτη (4 εξάμηνα).

 

Οι μαθητές κάνουν την πρακτική τους άσκηση από 4 ή 5 ημέρες την εβδομάδα σε επιχειρήσεις του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, κατά τις πρωινές ώρες, ενώ το απόγευμα υλοποιούνται θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στις ΕΠΑΣ. Η αμοιβή των ασκούμενων μαθητών ανέρχεται στο 75% του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για τα τέσσερα εξάμηνα της πρακτικής άσκησης και ανέρχεται σε 17,12 ευρώ την ημέρα. Η επιχείρηση, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης, επιδοτείται με 11 ευρώ για κάθε μαθητή ημερησίως. Η επιδότηση καταβάλλεται είτε στον εργοδότη ή απευθείας στον μαθητή. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-9989711 και 210-9989919.


ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.