Εργασια

Έρχεται ο "νέος" ΟΑΕΔ!

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα - Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.


Δουλειά αντί για επιδόματα ανεργίας σχεδιάζει να δίνει η κυβέρνηση στους άνεργους. Το υπουργείο Εργασίας έχει επεξεργαστεί ένα νέο σχέδιο το οποίο θα συζητήσει την ερχόμενη Δευτέρα με εκπροσώπους των επιμελητηρίων και των εργοδοτών.


Στη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, και η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, θα παρουσιάσουν το νέο σχέδιο.


Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ το σχέδιο προβλέπει τα εξής:


-Ο ΟΑΕΔ θα δίνει 360 ευρώ στις επιχειρήσεις για την πρόσληψη άνεργου.
-Οι επιχειρήσεις θα βάζουν άλλα 360 ευρώ κι η συνολική αμοιβή θα ανέρχεται στα 720 ευρώ.
-Οι άνεργοι που θα προσλαμβάνονται θ έχουν πλήρη απασχόληση κι η τελική καθαρή αμοιβή τους θα είναι 580 ευρώ.


Το μεγάλο πλεονέκτημα του σχεδίου, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Εργασίας,  είναι η απασχόληση των εργαζομένων που θα έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να παραμένουν στην εργασία και μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος που ο ΟΑΕΔ θα χορηγεί την επιδότηση των 360 ευρώ, ενώ και οι ίδιοι οι άνεργοι ως εργαζόμενοι πλέον θ παίρνουν περισσότερα χρήματα, δηλαδή 580 ευρώ αντί για 360 το μήνα.


Μία άλλη συνέπεια του σχεδίου, το οποίο δεν ομολογείται, είναι πως η ανεργία θα εμφανίζεται μειωμένη. 

 

πΗΓΗ: newsit.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.