Πολιτικη

winamp wmp real qt

Βλάσης για ΧΔΒΑ Μεγαλόπολης

«Ο κ. Τσιρώνης αδιαφορεί για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης κι επιμένει στη δημιουργία ΧΔΒΑ παρά τις έντονες αντιδράσεις».

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει στην πράξη πως αδιαφορεί πλήρως για τους πολίτες και δε λαμβάνει ούτε στο ελάχιστο υπόψιν την άποψή αλλά και τα δικαιώματά τους. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Τσιρώνη, στην ερώτηση που κατέθεσε στις 21/9/2016 ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης, σχετικά με τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Ωστόσο, προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμμένει στην κατεύθυνση αυτή, παρά την αντίδραση των τοπικών φορέων αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας. Πώς η διαβούλευση επί του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του, οδήγησε στην απόφαση αυτή; Γιατί δεν ελήφθησαν υπόψιν οι αντιθέσεις των φορέων και των κατοίκων μιας περιοχής, που έχει δεχθεί μακροχρόνια περιβαλλοντική επιβάρυνση λόγω της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε. και δεν είναι σε θέση να δεχθεί επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα, των οποίων ο κύριος όγκος θα παράγεται σε περιοχές εκτός χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου;

Όπως δήλωσε ο κ. Βλάσης: «Η Μεγαλόπολη δε μπορεί να αντιμετωπίζεται μονίμως ως η “εύκολη λύση” και οι κάτοικοί της δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν την ανικανότητα της κυβέρνησης και τα πρόστιμα που τη συνοδεύουν με την επιβάρυνση της υγείας τους και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν».  Ο βουλευτής ζητά την επανεξέταση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων, ως προς το κομμάτι των χωροταξικών περιορισμών δημιουργίας ΧYTEA και τονίζει πως ειδικά η Μεγαλόπολη, που τόσο έχει επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά, οφείλει να προχωρήσει στη μεταλιγνιτική εποχή με αναπτυξιακά έργα και όχι λειτουργώντας ως χώρος υποδοχής απορριμάτων.  

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.