Πολιτικη

Σκουπίδια, ΣΑΤΑ, ΚΕΔΗΤ, Πολιτιστική....

H αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, έθεσε διάφορα θέματα, σε προ ημερησίας διατάξεως ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή.

 

Κυριάρχησαν, ως συνήθως, τα θέματα οικονομικής φύσεως που αφορούν την κατάσταση της ΚΕΔΗΤ και τον οικονομικό απολογισμό για τη διαδικασία υποψηφιότητας της Τρίπολης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

 

Ο κ. Δημήτρης Παυλής απάντησε πως, σχετικά με την ΚΕΔΗΤ, ο Δήμος θεωρεί απολύτως ισοσκελισμένο τον προϋπολογισμό της και επιτέθηκε ευθέως στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους που, κατά τον κ. Δήμαρχο πάντα, ερμηνεύουν και εφαρμόζουν το νομοθετικό πλαίσιο κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς.

 

Για το θέμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας, ο κ. Παυλής ανέφερε πως ο απολογισμός είναι έτοιμος, απλά πρέπει να τηρηθούν κάποιες τυπικές, υπηρεσιακές διαδικασίες, πριν δημοσιοποιηθεί. Δεσμεύτηκε, πάντως, πως ο απολογισμός θα σταλεί σ' όλες τις παρατάξεις του Συμβουλίου, προτού έρθει ως θέμα ημερησίας διάταξης.

 

Επίσης, ο κ. Δήμαρχος είπε πως θα γίνει ειδικό συμβούλιο, αφιερωμένο στον οικονομικό απολογισμό του έτους 2016, γεγονός που προβλέπεται, άλλωστε, τόσο απ' τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όσο και απ' το νόμο "Καλλικράτη". 

 

Ο κ. Τζιούμης, τώρα, έθεσε ζήτημα περί μη καταβολής του ΣΑΤΑ σε χωριά του Δήμου επί 2 χρόνια. Επίσης, τόνισε πως ενώ η δημοτική αρχή είχε υποσχεθεί πως θα προχωρήσει σε εξορθολογισμό, θέτοντας τα χωριά που δεν έχουν λάβει χρήματα σε προτεραιότητα, αυτό δεν έχει συμβεί.

 

Στον κ. Τζιούμη ανέλαβε ν' απαντήσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Βόσνος, ο οποίος αντέτεινε στα λεγόμενα του κ. Τζιούμη πως η δέσμευση της δημοτικής αρχής ισχύει και όταν ολοκληρωθεί η καταβολή της ΣΑΤΑ για το 2016, θα γίνει η αρμόζουσα διανομή των χρημάτων.

 

Να διευκρινίσουμε πως ως ΣΑΤΑ νοείται η Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης – το μερίδιο δηλαδή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Στο "μέτωπο" των σκουπιδιών, τώρα, αφού οι κ. Τότσης-ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος- και Σμυρνιώτης αντήλλαξαν επιχειρήματα περί του ποια δημοτική αρχή πέταγε φθηνότερα τα σκουπίδια στις χωματερές, δηλαδή ποια παρανομούσε πληρώνοντας λιγότερα, κατέληξαν να βρεθούν σύντομα από κοντά για να συγκρίνουν τις συμβάσεις...

 

Αργότερα, πάντως, η δημοτική αρχή απέσυρε τα δυο πρώτα θέματα της ημερησίας διάταξης-τα σχετικά με την αποκομιδή σκουπιδιών από Λεβίδι, Βαλτέτσι και Φάλανθο.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.