Πολιτικη

Χρέη συμβούλων, χρέη δημοτών... Χρέη παντού!

Με τα χρέη, διαφόρων... ειδών ασχολήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων ημερησίας διατάξεως.

 

Ο κ. Σμυρνιώτης ρώτησε την δημοτική αρχή αν υπάρχουν οφειλές εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων-μη ρυθμισμένες ή ρυθμισμένες και μη εξυπηρετούμενες- και πως σκέφτεστε να το αντιμετωπίσει αυτό, δήλωσε δε πως είναι αδιανόητο να φεύγουν κατασχετήρια απ' το Δήμο για 200 και 300 ευρώ και άλλοι να γράφουν το νόμο στα παλιά τους τα παπούτσια.

Επίσης, ο κ. Σμυρνιώτης ρώτησε τον κ. Κακλαμάνο, σχετικά με ραδιοφωνική του συνέντευξη, αν τώρα κατάλαβε  πως οι εκάστοτε Δήμαρχοι δεν έχουν αρμοδιότητα για τα σκουπίδια και αν συμφωνεί και ο κ. Δήμαρχος μαζί του.

 

Ο κ. Δήμαρχος απάντησε πως:

"Η διοίκηση, η αιρετή, δεν μπορεί να παρέμβει σε προσωπικά δεδομένα. Σίγουρα, δημιουργήθηκαν οφειλές και εστάλησαν σημειώματα. Σε μένα τον ίδιο ήρθαν απλήρωτες κλήσεις 840 ευρώ μετά από δεκαοκτώ χρόνια. Αυτό συνέβη τον τελευταίο χρόνο. Απ' όσο ξέρω, έγιναν ρυθμίσεις. Χρεώθηκαν και άλλα βέβαια, εκτός από κλήσεις κλπ. Η υπηρεσία μου είπε πως δεν μπορεί να δώσει τέτοια στοιχεία, λόγω της ιδιωτικής τους φύσεως. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα σχετικά με οφειλές. Ωστόσο, η υπηρεσία παρέχει απευθείας τα όποια στοιχεία στην εισαγγελία. Η προϊσταμένη του τμήματος μου ανέφερε πως υπάρχουν 2-3 που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους. Τους καλώ να το κάνουν το γρηγορότερο". 

Ο κ. Σμυρνιώτης σημείωσε πως  καλό ήταν να έχουν γίνει οι ρυθμίσεις, όταν έπρεπε. Επίσης, τόνισε πως δεν είναι προσωπικό δεδομένο, όταν αφορά συμβούλους ένα χρέος.

Ο κ. Δήμαρχος ανεφέρθη στην δική του περίπτωση, ως παράδειγμα καθυστέρησης των υπηρεσιών, χρόνιο άλλωστε πρόβλημα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

 

Ο κ. Τσιαμούλος, το όνομα του οποίου ανεφέρθη, είπε τα εξής:

"Εμείς κ. Δήμαρχε δεν είχαμε καμιά διάθεση να αντιπαρατεθούμε εναντίον κανενός για διοικητικό θέμα. Εμείς κάναμε ένα αίτημα, δεν περιμέναμε να πάρουμε τις απαντήσεις που πήραμε, γιατί εδώ υπάρχει έννομο συμφέρον και δεν είναι ζήτημα προσωπικών δεδομένων. Πήγαμε στην εισαγγελία και τα πήραμε, αλλά φυσικά δεν τα δημοσιοποιήσαμε. Είμαστε ευχαριστημένοι που μετά απ' αυτό, πήγαν συνάδελφοι και ρύθμισαν τις οφειλές τους, σε ποσοστό 80%. Αυτό κυρίως επιδιώξαμε και αυτό πετύχαμε". 

Ο κ. Τσιαμούλος, επίσης, ρώτησε τι θα γίνει με το θέμα των προσαυξήσεων σε οφειλές δημοτών προς το Δήμο

 

Ο κ. Δήμαρχος απάντησε:

"Αυτό ρώτησα τον κ. Αλεξιάδη, όταν ήταν αρμόδιος υφυπουργός και είχε έρθει στην Τρίπολη. Αυτό το θέμα έχει κλείσει για την Κυβέρνηση, μέχρι να τελειώσει η αξιολόγηση. Το χειρότερο είναι πως η Τρόικα απαιτεί να διακοπούν οι 100 δόσεις και να επανέλθουν στο πρότερο καθεστώς, όπως μου είπε".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.