Πολιτικη

Παπαηλιού για κινητικότητα στη δημόσια διοίκηση

Η  ειδική αντιμετώπιση υπαλλήλων που μετακινούνται και υπηρετούν σε απομακρυσμένες, ορεινές περιοχές και στη νησιωτική Ελλάδα είναι επιβεβλημένη.

 

Το Υπουργείο «να τρέξει» την εφαρμογή του νόμου τάχιστα. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κινητικότητα στη Δημόσια Διοίκηση, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής  της Βουλής (23.11.2016), ο βουλευτής Γ. Η. Παπαηλιού μεταξύ άλλων, ανέφερε:

 

Η, προβλεπόμενη από το νομοσχέδιο,  ειδική αντιμετώπιση υπαλλήλων που μετακινούνται και υπηρετούν σε απομακρυσμένες, ορεινές περιοχές και στη νησιωτική Ελλάδα είναι επιβεβλημένη. Βέβαια τα βαθμολογικά κίνητρα που τους χορηγούνται δεν αρκούν. Χρειάζονται και άλλα, διότι οι υπηρεσίες των συγκεκριμένων περιοχών δεν καλύπτονται εύκολα.     

 

Οι μεταταγέντες σε καταστήματα κράτησης από θέσεις κλάδου Δημοτικής Αστυνομίας πρέπει  να ενταχθούν αμέσως στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας και όχι στη δεύτερη φάση εφαρμογής του, από το έτος 2018. Και αυτό διότι μ΄ αυτό τον τρόπο απεγκλωβίζονται από τα καταστήματα κράτησης υπάλληλοι με υψηλά προσόντα, οι οποίοι μπορούν να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους και να αξιοποιηθούν από τη Δημόσια Διοίκηση  σε άλλους τομείς. 

 

Επειδή υπάρχει χρονική απόσταση μεταξύ της ψήφισης ενός νομοσχεδίου και της εφαρμογής του ψηφιζόμενου νόμου, πρέπει να επισπεύδεται η εφαρμογή του. Πολύ περισσότερο που εν προκειμένω για την εφαρμογή του νόμου που θα ψηφισθεί, τίθενται προϋποθέσεις, όπως π.χ. η επικαιροποίηση των «οργανισμών» των φορέων του Δημοσίου, η κατάρτιση περιγραμμάτων των θέσεων εργασίας κλπ. Επομένως, το Υπουργείο θα χρειαστεί «να τρέξει» την εφαρμογή του νόμου τάχιστα, ώστε και, μέσω της κινητικότητας, η Δημόσια Διοίκηση να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και προόδου.  

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.