Πολιτικη

Τατούλης: "Μαύρη σελίδα για τους δημάρχους"

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο κ. Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να σχολιάσει τα τεκταινόμενα κατά το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

 

"Δεν ασχολούμαστε με ένα σοβαρό θέμα, σήμερα, αλλά με τη σχιζοφρενή στάση κάποιων δημάρχων, που μετρώνται στα δάχτυλα της  μιας παλάμης. Αλλά πρέπει να το κάνουμε για να υπερασπίσουμε τη διαδρομή μας αλλά και για να προασπίσουμε το κύρος των θεσμών.

 

Μαύρη σελίδα" η χθεσινή που απαιτεί συγγνώμη απ' τους δημάρχους προς τους πολίτες και προς το θεσμό.

 

Οι δυο θεσμοί είναι διακριτοί, ο ένας δεν μπορεί να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του άλλου. Εμείς το έχουμε σεβαστεί απόλυτα και μάλιστα έχουμε πολλές φορές γίνει αρωγοί ως προς τη βελτίωση της λειτουργίας του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

 

Τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθούν ούτε τους πολίτες ούτε τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

 

Από εμάς ποτέ δεν πάρθηκε πρωτοβουλία χωρίς συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές.

 

Η χθεσινή κατάσταση, χαρακτηρίζει προσωπικά την συμπεριφορά των ελάχιστων εκείνων δημάρχων που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το χώρο, προκειμένου να εκπροσωπήσουν την ιδιοτέλειά τους και απέδειξαν πως λειτουργούν ως χούλιγκανς.

 

Το χθεσινό θέμα ήταν κρίσιμο ως προς την εξέλιξη της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Τ' απόβλητα είναι μια διαρκής απειλή. 

Τα πρόστιμα για το 2016 μόνο ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια ευρώ, είναι ένας επιπρόσθετος ΕΝΦΙΑ για τους πολίτες της Πελοποννήσου.

 

Την ΣΜΠΕ δεν την φτιάξαμε εμείς, αλλά ο ΦΟΔΣΑ. Την έστειλαν στο Υπουργείο και ο Υπουργός, κατόπιν, την έστειλε, όπως προβλέπεται, σε μας για να γνωμοδοτήσουμε.

 

Το Συμβούλιο όφειλε να γνωμοδοτήσει κι έτσι έκανε. 

 

Αντιλαμβάνονται όλοι πως η όποια παρέμβαση δεν θα βοηθούσε σε τίποτα.

 

Οι λίγοι αυτοί δήμαρχοι είχαν εκφράσει τις απόψεις τους εκεί που έπρεπε.

 

Οι δήμαρχοι αγνόησαν το Προεδρείο, η παρέμβαση του ενός "γνωστού" δημάρχου, γνωστού για τη χουλιγκανική του ιδιότητα, αμαύρωσε την εικόνα και των υπολοίπων δημάρχων. 

 

Το κύρος του ΠεΣυ δεν επέτρεψε σε αυτό το γεγονός να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, δημιουργώντας χάσμα μεταξύ των δυο βαθμών αυτοδιοίκησης.

 

Το υψηλό επίπεδο των παρεμβάσεων του Συμβουλίου ανέδειξε το πολιτικό background του Συμβουλίου, που πλέον γνωρίζει πολύ καλά πως να αντιπαρέρχεται τέτοιες συμπεριφορές.

 

Το αποτέλεσμα της χθεσινής συζήτησης ήταν πολύ σημαντικό. 

 

Είδα ανακοινώσεις περιφερειακών παρατάξεων περί αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Αποδεικνύει αυτό λαϊκισμό και ενοχές, επειδή βλέπουν πως οι απόψεις και τα όνειρά τους δεν μπορούν ποτέ να πραγματοποιηθούν σε αυτή την Περιφέρεια.

 

Νιώθουμε δικαιωμένοι γιατί ο σχεδιασμός  μας επιβεβαιώνεται συνεχώς και με κάθε ευκαιρία.

 

Το έργο που υλοποιούμε θα λύσει το πρόβλημα και θ' απαλλάξει την Πελοπόννησο απ' τη "Μαφία των σκουπιδιών".

 

Οι δήμαρχοι ενοχλούνται γιατί είναι υποχρεωμένοι να μειώσουν τέλη και αυτό τους εκθέτει. 

 

Το κόστος της δικής μας λύσης είναι στο 30% σε σχέση με τις λύσεις που παρουσίασαν οι δήμοι (τοπική διαχείριση).

 

Η ευθύνη είναι συνολική και όλοι, πολίτες και ΜΜΕ, οφείλουν να έχουν διαμορφωμένη άποψη. Δεν μπορεί ο καθένας να λειτουργεί υποκειμενικά και ιδιοτελώς, σύμφωνα με τον ψυχισμό του, για να καλύπτει άλλα προσωπικά του προβλήματα...

 

Τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν να παρουσιάζουν μόνο την αλήθεια χωρίς να κάνουν σκόντο στη μια ή στην άλλη πλευρά.

 

Ο δημόσιος χώρος δεν μπορεί να ασχολείται με τα υπαρξιακά προβλήματα του ενός και του άλλου...

 

Το Συμβούλιο ανέχθηκε χθες κι ένα happening, πράγμα που δείχνει το μεγαλείο και τη δημοκρατική ευαισθησία του Συμβουλίου.

 

Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα της μείζονος αντιπολίτευσης. Περίμενα χθες να θίξουν οι ίδιοι το θέμα των αυξήσεων στα διόδια

 Τρίπολης- Καλαμάτας.

 

Αυτό το λέω για να αποδείξω πως ο λαϊκισμός έχει κοντά ποδάρια. Η πολιτική απαιτεί ευθύνη, ειλικρίνεια και, πρωτίστως, καθαρές σχέσεις με τους πολίτες.

 

Ο κ.  Παυλής θα έπρεπε να είχε ήδη λογοδοτήσει γιατί χρησιμοποιεί παρανόμως χώρο στο Μαίναλο, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε δυο χρόνια. Το μόνο που κάνει είναι να καταγγέλει εμάς και να έρχεται ως ατζέντης συγκεκριμένων τεχνολογιών. Έχετε δει δημόσιο πρόσωπο να κάνει τέτοια; Μπορεί κάποιος που είναι εξαφανισμένος απ' την πόλη να έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να κάνει τον τιμητή;

 

Ο δήμαρχος Κορινθίων  κρατά ΧΑΔΑ εν λειτουργία παρανόμως, εκεί που τον συνέλαβαν μαζί με έναν ιδιώτη επαγγελματία. Ο εν λόγω δήμαρχος, επίσης, είναι άπρακτος-είχε εκλεγεί την πρώτη φορά υποσχόμενος, μεταξύ άλλων, πως θα λύσει το πρόβλημα σ' ένα μήνα!

 

Η στάση τους είναι τέτοια που επιδιώκει να συνεχιστεί να υπάρχει η μαφία των σκουπιδιών, καθώς η περιφέρεια την έχει αποδομήσει.

 

Εάν είχαν αντιρρήσεις οι κ. δήμαρχοι θα έπρεπε να τις είχαν θέσει στο δικό τους όργανο, όπως πρέπει. Εάν είχαν την άποψη πως ο ΦΟΔΣΑ έστειλε παραποιημένο έγγραφο, θα έπρεπε να κινηθούν νομικά. 

 

Η στάση τους μόνο ιατρικά μπορεί να εξηγηθεί και δεν επηρεάζει απολύτως τίποτα.

 

Ειδικά, ο κ. Παυλής να πάει να κοιταχτεί στον καθρέφτη του και να δει τι θα κάνει με την πόλη του."

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.