Πολιτικη

Αποζημιώσεις πλημμυρόπληκτων Αρκαδίας

Συνάντηση με τον ΥΠΑΑ-Τ Βαγγέλη Αποστόλου για τις αποζημιώσεις των πλημμυρόπληκτων κλπ παραγωγών της Αρκαδίας 

 

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου (29.11.2016), επανέλαβε τα θέματα που είχε θέσει εδώ και καιρό στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων : 

 

Έθεσε εκ νέου το ζήτημα για τις αποζημιώσεις των πλημμυρόπληκτων, χαλαζόπληκτων κλπ παραγωγών της Αρκαδίας, ζητώντας την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

 

Σύμφωνα με πληροφόρηση από τον ΕΛΓΑ, τα πορίσματα των ελεγκτών ολοκληρώνονται. Ο Υπουργός ανέφερε, ότι θα πράξει το παν, ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατόν. Αναγνωρίζεται έτσι η ανάγκη, οι παραγωγοί να έχουν διαθέσιμους πόρους για τη συνέχιση της  καλλιεργητικής δραστηριότητάς τους. 

 

Όσον αφορά στο θέμα της «μειωμένης παραγωγής» (ακαρπίας) που οφείλεται σε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες ανομβρίας κλπ, το οποίο επίσης ετέθη από το Γιώργο Παπαηλιού, ο Υπουργός απάντησε ότι θα το εξετάσει, στο πλαίσιο των πραγματικών δεδομένων.

 

Τέλος, για τα επιβληθέντα πρόστιμα σε όσους αμπελουργούς εκρίζωσαν εκπρόθεσμα, παράνομα φυτευθέντα αμπέλια, ο Υπουργός δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα. Παρότι οι δυνατότητες παρέμβασης είναι περιορισμένες, αυτό θα εξεταστεί στο πλαίσιο του αποθεματικού δικαιωμάτων.       

 

  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.