Πολιτικη

"Τα προβλήματα δεν λύνονται με...ψηφίσματα!" (βίντεο)

 

O κ. Τατούλης, στην τοποθέτησή του, είπε, μεταξύ άλλων, πως του κάνει εντύπωση πως διαιωνίζεται η πρακτική του να εμφανιζόμαστε κάπου για να πούμε κάτι και να μην μας ενδιαφέρει το πρακτικό αποτέλεσμα, αναφερόμενος στην απουσία των βασικών εκπροσώπων των αγροτών απ' την αίθουσα, όταν πήρε ο ίδιος το λόγο.

Αφού ο κ. Τατούλης διεκόπη από αντιδράσεις παρευρισκομένων αγροτών και χρειάστηκε η παρέμβαση του Προέδρου του ΠεΣυ, συνέχισε λέγοντας πως ο ίδιος δεν κρύβεται πίσω απ' το δάχτυλό του και απαιτεί σεβασμό στο συμβούλιο και τη δημοκρατία, λέγοντας μάλιστα πως εδώ "Δεν είναι Περιφέρεια Αττικής και δεν παίρνουμε αποφάσεις στο πόδι!"

 

Ο κ. Περιφερειάρχης ξεκίνησε, αναφερόμενος στο θέμα του "αντικομμουνισμού" για τον οποίο κατηγορήθηκε. Υπήρξαν αντιδράσεις μεμονωμένων αγροτών και ο κ. Περιφερειάρχης συνέχισε, μιλώντας για κατευθυνόμενες τοποθετήσεις των αγροτών περί ευθυνών της Περιφέρειας, πράγμα που, κατά τον ίδιο, διαψεύστηκε πανηγυρικά με τις τοποθετήσεις των υπευθύνων των υπηρεσιών της Περιφέρειας. 

 

Ο κ. Τατούλης "επιτέθηκε" προσωπικά στον κ. Γόντικα, αναφερόμενος στον "ψεύτικο κόσμο όπου βρίσκεται" και στην εξαπάτηση των πολιτών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

 

Το θέμα, είπε, είναι να έχουμε προτάσεις και να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα και όχι απλά να καταγγέλουμε, με στείρο τρόπο, όλους τους άλλους.

 

Επίσης, είπε πως δεν είναι δυνατόν να προσφεύγουμε πάντα στο κράτος, αφού κανένας σήμερα, όπως είπε, δεν υποστηρίζει πια τέτοιες λογικές.

 

Προσέθεσε πως η Περιφέρεια, έχοντας την εποπτεία, ασκεί την ευθύνη της και δεν καταφεύγει σε εύκολες λύσεις καταγγελιών.

 

Επίσης, δήλωσε πως είναι παράδοξο  και δεν συνάδει με την κανονικότητα το να εμφανίζονται οι συνεταιρισμοί, οι ομοσπονδίες και οι ενώσεις ως "πανάκεια", ενώ όλοι οι άλλοι να αντιμετωπίζονται ως διεφθαρμένοι και αναποτελεσματικοί. 

 

"Η άποψή μας είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να τηρηθούν τα κριτήρια και οι κανονισμοί, γιατί μόνο έτσι θα επιτύχουμε υψηλότερους στόχους για τους παραγωγούς μας. Είναι πολύ εύκολο να λέμε πως φταίει η Κυβέρνηση, η Βουλή, η Περιφέρεια και οι δήμοι . Η ευθύνη μας όμως είναι ακριβώς να βρούμε ένα τρόπο να μειώσουμε τον κίνδυνο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε. Ο Δήμος Β. Κυνουρίας είχε αρχικά δηλώσει μη συμμετοχή στη δακοκτονία και μετά άλλαξε γνώμη, όταν ήταν πια αργά. Θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος να κινηθούν δυνάμεις και να μην καταστούν άγονοι οι διαγωνισμοί για τη δακοκτονία. Αυτό δεν συνέβη. Το πρόβλημα έγκειται και στις κλιματολογικές συνθήκες που ευνόησαν την ανάπτυξη του δάκου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Περιοχές που κινητοποιήθηκαν, είχαν καλά αποτελέσματα. Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτά τα παραδείγματα. Κάποιες κοινότητες οικειοθελώς ζήτησαν να μην συμμετέχουν στο πρόγραμμα δακοκτονίας. Πιστεύουμε πως αυτό επηρέασε συνολικά το τοπίο και μαζί μας συμφωνούν και οι επιστημονικοί φορείς", είπε, επίσης, ο κ. Τατούλης, υποσχόμενος παράλληλα πως η Περιφέρεια θα αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα.

 

Όσον αφορά τα αιτήματα των αγροτών, όπως εκφράστηκαν στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας τους, είπε πως είναι ενδιαφέροντα αλλά..εκτός εποχής!

 

"Μην περιμένετε απάντηση από Υπουργείο για τέτοια θέματα, τα ζητήματα αυτά δεν λύνονται με ψηφίσματα αλλά με συνετές πολιτικές", είπε, τέλος, ο κ. Τατούλης, ζητώντας έτσι απ' τους εκπροσώπους των αγροτών να είναι ρεαλιστές...

 

Οι αποζημιώσεις, είπε ο κ. Τατούλης, θα επιδιωχθεί να συσχετιστούν με την ακαρπία και όχι μόνο για το δάκο.

 

Τέλος, είπε πως είναι χαρακτηριστική η απουσία των συμβούλων της αντιπολίτευσης απ' τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας, παρότι πάντα καλούνται....

Δείτε τις εισηγήσεις της Περιφερειακής Αρχής για το θέμα, εδώ..

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.