Πολιτικη

Aχ, αυτά τα σκουπίδια..!

Tον τελευταίο καιρό, έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Έφθασε, επιτέλους, το πλήρωμα του χρόνου και το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε να συζητήσει το θέμα της προσωρινής, μεταβατικής διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου.

 

Ο κ. Παυλής έκανε την εισήγηση του θέματος, περιγράφοντας το ιστορικό της επιλογής του συγκεκριμένου χώρου απ' τους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και των ενεργειών που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, απ' όλες τις πλευρές.

 

Περιέγραψε και αυτά που έχει σχεδιάσει ο Δήμος να πράξει, στο άμεσο μέλλον, σχετικά με το ακανθώδες ζήτημα.

 

Επίσης, είπε πως κατανοεί τις ανησυχίες των πολιτών αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει το Μεγαβούνι, Άγιος Βλάσσης ή Αγία Τριάδα, καθώς κάτι τέτοιο πλέον δεν γίνεται...

 

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο πολύπαθο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο και ο Δήμος Τρίπολης αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα καθυστερήσεων, στρεβλώσεων και άγνοιας.

 

Οι κάτοικοι των κοινοτήτων δεν είναι άμοιροι ευθυνών, καθώς δεν έχουν φροντίσει να ενημερωθούν σωστά περί του θέματος...

 

Από την άλλη, υπεύθυνοι γι' αυτό είναι και οι πολιτικοί ή πολιτικολογούντες, που εκμεταλλεύονται την όποια έλλειψη γνώσης, προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν  τον δικαιολογημένο σκεπτικισμό, με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι πολίτες τους αιρετούς...

 

Ο κ. Τζιούμης ρώτησε αν έχει επιλυθεί το ζήτημα με πολίτες που είχαν αμφισβητήσει πως η συγκεκριμένη έκταση είναι 100% δασική και δημόσιας χρήσης. Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε πως ο νέος νόμος καθορίζει σαφώς τη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία μπορεί κάποιος πολίτης να προσβάλει δικαστικά τη φύση της έκτασης-ως προς το χαρακτηρισμό "δημόσια".

 

Ο κ. Τζιούμης είπε πως στην απόφαση του Δασαρχείου δεν γίνεται αναφορά στο καθεστώς ιδιοκτησίας της έκτασης. Ο κ. Παυλής προέτρεψε, οποιονδήποτε θεωρεί εαυτόν θιγόμενο, να αποταθεί στη δικαιοσύνη. Πάντως, είπε πως οι αποφάσεις που έχει ο Δήμος στα χέρια του είναι σαφείς και δεν αναφέρουν πουθενά πως υπάρχει θέμα ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

 

O Γιάννης Σμυρνιώτης, αμφισβητώντας τόσο τη σκοπιμότητα αλλά και το αν μπορεί να υλοποιηθεί η λύση που προτείνει η δημοτική αρχή, είπε:

 

Τι ψάχνουμε σήμερα εδώ; Θέλετε να το κάνετε; Προχωρείστε. Γιατί ταλαιπωρείτε τον κόσμο; Το θέμα είναι έχετε την αρμοδιότητα; Δεν την έχετε, κατά την άποψή μας. Δεν καταλαβαίνω τι θα εξυπηρετήσει η συγκεκριμένη απόφαση. Έχετε 600.000 λέτε. Θα ξεκινήσετε να τις χρησιμοποιείτε, αφού πρώτα χρειαστείτε ένα εκατομμύριο, τουλάχιστον για να ισοπεδώσετε το χώρο...

 

Ο Κώστας Τζιούμης είπε:

 

Πολύπαθο θέμα, και για τις δυο τελευταίες διοικήσεις. Τι να πρωτοθυμηθούμε, από τις εξαγγελίες και τις ήξεις/αφίξεις, την αναποτελεσματικότητα και την ανακόλουθη πολιτική. Θα έπρεπε να έχουμε φέρει σήμερα την οριστική διαχείριση όχι την προσωρινή. 

Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που δεν υλοποιήθηκε αλλά μνημονεύεται στη σημερινή εισήγηση. Ολοκλήρωσε λέγοντας πως δεν θα συμμετάσχουν στο 'παιχνίδι" του δημάρχου και θα συζητήσουν σοβαρά μόνο όταν θα έχουν λυθεί όλα τα επί μέρους θέματα.

 

Ο κ. Παυλής, σχετικά με τη σκοπιμότητα που έχει η απόφαση του συμβουλίου δήλωσε πως χρειάζεται η συγκεκριμένη απόφαση  για να ξεκινήσει το έργο, γι' αυτό  και μπήκε το θέμα.

 

 

Αφού τοποθετήθηκε και ο κ. Λυμπερόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δόριζας, μετά από "μεγαλόθυμη" απόφαση του κ. Κακλαμάνου που του επέτρεψε να επανέλθει στην αίθουσα, διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία, μετά από επίσημο αίτημα του κ. Σμυρνιώτη.

 

Η εισήγηση της δημοτικής αρχής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ την υπερψήφισε και η "Μαντιναϊκή Συμπολιτεία", η παράταξη δηλαδή της οποίας ηγείται η κ. Γιαννούλη.

 

Σε αυτό το σημείο, αρκετοί εκ των συμβούλων της αντιπολίτευσης, εγκατέλειψαν την αίθουσα, σχολιάζοντας το "απραγματοποίητο" της υλοποίησης του έργου......

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.