Πολιτικη

Περιφερειακό Συμβούλιο με απουσίες και...ηρεμία

 

Σε πολύ..."χαλαρούς" ρυθμούς ολοκληρώθηκε η προσέλευση ικανού αριθμού Περιφερειακών Συμβούλων, προκειμένου να ξεκινήσει η 22η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Πατσαρίνος, έκανε έκκληση στους συμβούλους να υπάρχει σεβασμός της προκαθορισμένης ώρας έναρξης του Συμβουλίου!

 

Η κ. Νικολάκου, πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ενημέρωσε το σώμα για μια αρνητική εξέλιξη σχετικά με την "Ελιά Καλαμών" και, συγκεκριμένα, για ένα Φ.Ε.Κ. που περιγράφει το προϊόν ως "ποικιλία"-και άρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιο οποιοδήποτε αντίστοιχο, ασχέτως τόπου παραγωγής-. 

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ανέφερε η κ. Αντιπεριφερειάρχης, είναι έτοιμη να αντιδράσει περισσότερο δυναμικά, προκειμένου να προστατεύσει τη μοναδικότητα του συγκεκριμένου προϊόντος της Πελοποννήσου και, ειδικότερα, του "ΠΟΠ Καλαμάτας".

 

Μια επερώτηση ήταν το πρώτο, ουσιαστικά, θέμα της ημέρας, προερχόμενη απ' την εκπρόσωπο των Οικολόγων στο Συμβούλιο, κ. Λυμπεροπούλου, σχετικά με ένα πρόστιμο, περιβαλλοντικής φύσεως, που καταλογίστηκε απ' τον κ. Περιφερειάρχη και ακυρώθηκε απ' την Αποκεντρωμένη διοίκηση.

 

Στην ουσία, η επερώτηση έδωσε την ευκαιρία στον κ. Τατούλη να επιτεθεί, γι' άλλη μια φορά, στην Κυβέρνηση, μέσω του...κ. Τσιρώνη, πρώην ΥΠΠΕ και νυν Υπουργού Αγροτικής  Ανάπτυξης, συνεργάτιδα του οποίου τυγχάνει η κ. Λυμπεροπούλου. Ο κ. Τατούλης είπε, μεταξύ άλλων, πως "Ο ψαλμός σας ήταν πολύ κοντός, οι πολίτες έχουν καταλάβει" και κάλεσε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Αυτός, πάντως, που απάντησε, επί της ουσίας, στην επερώτηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Χειβιδόπουλος, καθώς τόσο ο κ. Τατούλης όσο και η κ. Νικολάκου, τοποθετήθηκαν  επί ενός γενικότερου πολιτικού πλαισίου.

 

Πάντως, η συζήτηση των θεμάτων κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα ήρεμο κλίμα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στις τοποθετήσεις να ακουστούν ευκρινώς και με σαφήνεια...Έλειπε και ο κ. Γόντικας, χωρίς να θέλουμε να συσχετίσουμε τα δυο γεγονότα...

Η ηρεμία και το, σχετικά συναινετικό, για μια φορά, κλίμα του συμβουλίου, έκανε τον Περιφερειάρχη να πει "Νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο!", αναφερόμενος σε θέμα όπου όλες οι παρούσες παρατάξεις-η Χρυσή Αυγή δεν είχε εκπρόσωπο, παρόντα στη συνεδρίαση- συμφώνησαν...

 

Όσον αφορά το έβδομο θέμα της ημερησίας διατάξεως που αφορούσε την "Έγκριση 6ης τροποποίησης κατανομής   πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ -Κατασκευή αρδευτικών δικτύων και αντιπλημμυρικών έργων στο Νομό Αρκαδίας-, (με κωδικό2014ΕΠ52600027) και ένταξη νέου υποέργου", με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, κ. Γιαννακούρα, όσο και το έκτο, επίσης "αρκαδικό" θέμα, με αντικείμενο την " Έγκριση 4ης  τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Ιδίων Πόρων έτους 2016, της Π.Ε. Αρκαδίας", εγκρίθηκαν και τα δυο με συνοπτικές διαδικασίες.

 

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Tατούλης, με αφορμή το έβδομο θέμα, διευκρίνισε πως η αντιπλημμυρική προστασία είναι αποκλειστική ευθύνη του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.