Πολιτικη

Πρόεδρος, μετά από καιρό, για τον ΦΟΔΣΑ

 

Συνεδρίασε απόψε ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, ο φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων-κοινώς, ο φορέας που δημιουργήθηκε κάποτε για να υλοποιήσει την διαχείριση των απορριμμάτων και εκπροσωπεί, ουσιαστικά, τον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Καμπόσος, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, ζήτησε να υπάρξει συναινετική υποψηφιότητα, για να μην υπάρχουν "κλειστά club". Και συγκεκριμένα, στην εκτελεστική επιτροπή να υπάρχει αντιπροσώπευση όλων των νομών της περιφέρειας.

 

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου, ο παραιτηθείς εδώ και καιρό πρώην Πρόεδρος του φορέα, ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία αλλά μίλησε για μη συναινετική πορεία που οδήγησε στην αναποτελεσματικότητα του θεσμού. Στήριξε δε την υποψηφιότητα του κ. Ιωάννη Γρυπιώτη, δημάρχου Ευρώτα και νυν Αντιπροέδρου του φορέα που εκτελεί χρέη Προέδρου.

 

Οι αρχικές τοποθετήσεις των Δημάρχων είχαν ως αντικείμενο την διαδικασία και το μετέπειτα. 

 

Οι Δήμαρχοι Σπάρτης και Κορίνθου επισήμαναν την ανάγκη να εκλεγεί οπωσδήποτε Πρόεδρος απόψε. Ο κ. Πνευματικός δε πρότεινε ως Πρόεδρο τον κ. Μανώλη Σκαντζό, πρώην δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, ο οποίος, αφού σημείωσε πως αυτό που συνέβη τον τελευταίο χρόνο στον φορέα ήταν απογοητευτικό, αποδέχτηκε την πρόταση του δημάρχου της Κορίνθου, λέγοντας πως θέλει να εκφράσει την εναλλακτική πολιτική πρόταση περί διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

 

Η διαδικασία κύλησε χωρίς προβλήματα.

 

Ψήφισαν 43 μέλη του ΦΟΔΣΑ και Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Γρυπιώτης, ο δήμαρχος Ευρώτα, με 26 ψήφους, έναντι 17 του κ. Σκαντζού.

 O κ. Γρυπιώτης δήλωσε πως θα εργαστεί για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του θεσμού, ενώ για το θέμα των απορριμμάτων τόνισε πως η όποια λύση θα πρέπει να είναι φθηνή για τους πολίτες.

 

Πάντως, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επόμενη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, καθώς, όπως πληροφορηθήκαμε, τα..."όργανα" τώρα θ' αρχίσουν να παίζουν...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.