Πολιτικη

Μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και τη διοίκηση της Περιφέρειας.



Κόντρα στα ύψη ξέσπασε το τελευταίο 24ωρο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πέτρο Τατούλη.

Αφορμή το έγγραφο που έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας η "Εφημερίδα των Συντακτών" σύμφωνα με το οποίο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζητούσε: “δεν θα πραγματοποιείται καμία συνάντηση και καμία αλληλογραφία με οποιονδήποτε Φορέα και Θεσμικό ή Πολιτικό πρόσωπο αν δεν έχει προηγηθεί σχετική συνεννόηση με το Γραφείο μας!"

Το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι έκανε λόγο για "ακραίο παράδειγμα συγκεντρωτικής διοίκησης", αναφερόμενο στη διοίκηση που ασκεί η παράταξη Τατούλη.

Ιδού το σχετικό έγγραφο:



Μάλιστα στην κατακλείδα της ανακοίνωσης υπήρχε και έντονο πολιτικό χρώμα: "Οι απαγορεύσεις αυτές συνιστούν κομμάτι της “συμφωνίας αλήθειας” του Κ. Μητσοτάκη;".

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, αλλά όχι από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας σε μία εξίσου σκληρή, ανάλογη με αυτή του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωση η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης!

"Είναι προδήλως αντιδημοκρατικό και πολιτικά απαράδεκτο να εμφανίζεται και να λειτουργεί το κόμμα του Σύριζα ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης", αναφέρει η κα. Νικολάκου.

Και προσθέτει: "Ο κομματικός πατερναλισμός και η επιχειρούμενη ταύτιση του κόμματος με την Κυβέρνηση αποτελούν καταστροφικές πρακτικές, οι οποίες παραβιάζουν βασικούς κανόνες της δημοκρατίας και οι οποίες απέτυχαν με οδυνηρά αποτελέσματα για τους πολίτες στο τέλος του 20ού αιώνα".

Αν μη τι άλλο είναι γνωστή η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ωστόσο μετά τα νέα επεισόδια, όλα δείχνουν ότι αυτή λαμβάνει πλέον εντελώς διαφορετικές διαστάσεις.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.