Πολιτικη

Σύσκεψη αυτοδιοικητικών στην Περιφέρεια για την κακοκαιρία (vid.)

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε και την Πελοπόννησο, προκάλεσε προβλήματα και σειρά συσκέψεων στις Περιφερειακές της ενότητες.

 

Όπως ήταν επόμενο, αντίστοιχη έγινε απόψε στην έδρα της Περιφέρειας, με αντικείμενο την Αρκαδία.

 

H σύσκεψη αφορούσε περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στη συγκεκριμένη ενότητα, προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και εντοπισμό των επί μέρους προβλημάτων.

 

Η κ. Νικολάκου, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί, γενικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανέφερε πως αντίστοιχες συσκέψεις έγιναν και θα γίνουν σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες, ενώ αναφέρθηκε και στα σημαντικότερα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και το πως θα αντιμετωπιστούν.

 

Ο κ. Γιαννακούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, ανέφερε, χαρακτηριστικά, πως οι ποσότητες αλατιού που έπεσαν στην Αρκαδία ήταν σε πρωτόγνωρες ποσότητες, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στο προσωπικό της Περιφέρειας, για τον τρόπο που αντιμετώπισε την κατάσταση. Τόνισε δε πως η συνεργασία με τις δημοτικές αρχές ήταν πολύ καλή.

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

"Σίγουρα η κακοκαιρία δεν ήταν αναμενόμενη σε αυτό το βαθμό. Στηρίξαμε την πόλη της Τρίπολης κυρίως, λόγω ευνόητων αντικειμενικών συνθηκών και επειδή οι υποδομές της πρέπει να λειτουργούν υπό οιεσδήποτε συνθήκες, π.χ το νοσοκομείο. Χθες ρίξαμε 70 τόννους αλάτι στην Τρίπολη. Σήμερα είχαμε ν' αντιμετωπίσουμε την καθολική απαίτηση, απ' τα χωριά, να ανοίξει ο επαρχιακός δρόμος, αλλά σε αρκετά σημεία δεν μπορούσαμε να έχουμε καν πρόσβαση. Πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του παγετού, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται ξαστεριά. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Τρίπολης και αύριο, για να μην κινδυνεύσει κανένα παιδί αλλά και διότι δεν κατέστη δυνατό να ανοίξουμε σημεία του επαρχιακού δικτύου για να μπορούν να έλθουν τα παιδιά στην Τρίπολη.

 Δεν έχουμε τα μηχανήματα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, προσπαθούμε να καλύψουμε όσο μεγαλύτερη έκταση του δήμου μπορούμε, ζητάμε τη συνδρομή και της Περιφέρειας προκειμένου να γίνει η ρίψη του αλατιού. Οι κτηνοτρόφοι που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές, έχουν δυσκολία πρόσβασης στα μαντριά. Ζητάμε να καθαρίσουν οι δρόμοι προς τα χωριά για να μεταβούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει ένα σχέδιο πολιτικής προστασίας που έχουμε ψηφίσει και δεν είδα απολύτως τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε σχεδιασμούς μόνο στα χαρτιά και όταν γίνεται κάτι να μην εφαρμόζουμε τίποτε."

 

Τοποθετήσεις έγιναν και απ' το Δήμαρχο Μεγαλόπολης, εκπρόσωπο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, αλλά και τους Αντιδημάρχους της Τρίπολης, κ. Παπαδημητρίου και Γεωργανόπουλο.

 

Δείτε τι ειπώθηκε, αναλυτικά, εδώ (αμοντάριστα πλάνα)

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.