Πολιτικη

Η "Αποκεντρωμένη", ο χιονιάς και μια...ταβέρνα (video)

 

Η ακύρωση της κανονιστικής για τους κοινόχρηστους χώρους, οι λακκούβες και, φυσικά, οι καιρικές συνθήκες υπήρξαν τα κύρια θέματα των ερωτήσεων προς τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Σμυρνιώτης ρώτησε πως θα αντιμετωπίσει ο Δήμος την ακύρωση της απόφασης περί κοινόχρηστων χώρων.

 

Ο κ. Παυλής απάντησε, επαναλαμβάνοντας όσα έχει πει κατ' επανάληψη τον τελευταίο καιρό, περί παράβασης καθήκοντος εκ μέρους συγκεκριμένου υπαλλήλου της Αποκεντρωμένης- τον οποίο χαρακτήρισε "τμηματάρχη"-, ενώ τόνισε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

 

Ο κ. Τζιούμης κάλεσε τον δήμαρχο να μην κάνει προσωπικές επιθέσεις εναντίον υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνάδει με το κύρος της θέσης του. Πρόσθεσε δε πως ο κ. Δήμαρχος έχει ξαναπεί τα ίδια και σε άλλες περιπτώσεις. 

 

Συνεχίζοντας, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στις λακκούβες που έχουν κατακλύσει-κατ' αυτόν- την Τρίπολη αλλά και τα χωριά της, ενώ αναφέρθηκε και στο κόστος του αποχιονισμού κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, το οποίο χαρακτήρισε υπέρογκο. Ζήτησε να πάρει τον πλήρη απολογισμό, αίτημα που ο Δήμαρχος αποδέχθηκε.

 

Ο κ. Παυλής αναφέρθηκε και στις δυνατότητες που έχει ο δήμος αυτή τη στιγμή, ως προς τη φροντίδα του οδοστρώματος αλλά και ως προς την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων. Κατέληξε, λέγοντας πως, υπ' αυτές τις συνθήκες, ο Δήμος Τρίπολης κάνει ότι μπορεί.

 

Ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου είπε πως ο κ. Τζιούμης αδικεί τους εργαζόμενους και περιέγραψε τις ενέργειες της υπηρεσίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως κανένα χωριό-ούτε, φυσικά, η ίδια η Τρίπολη- αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα.

 

Ο κ. Τζιούμης απάντησε πως έχει φωτογραφικά πειστήρια, παρμένα μέσω κινητού, τα οποία προτίθεται να στείλει στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 

Ο κ. Τσιαμούλος, απ' την πλευρά του, επεσήμανε πως δεν είναι η πρώτη φορά που διαπράττει παρόμοιο σφάλμα η δημοτική αρχή και θα πρέπει να προβληματιστεί και όχι να "κυνηγάει φαντάσματα", μη θέλοντας να εγκαλέσει συνεργάτες της που είναι ακατάλληλοι.

 

Ο κ. Δήμαρχος απάντησε πως δεν λέει τίποτε τυχαία και η πραγματικότητα έχει αποτυπωθεί εγγράφως, συνεπώς σύντομα θα αποδειχθεί η αλήθεια, σχετικά με την υπόθεση.

 

Να πούμε πως ο κ. Κακλαμάνος, σχολιάζοντας ερωτήσεις και απορίες που "ακούγονται", όπως είπε, σχετικά με τις εκδηλώσεις του τριημέρου των αποκριών, δήλωσε, σε μια αποστροφή του λόγου του, πως η Τρίπολη "Δεν είναι Κόρινθος, Ναύπλιο και Καλαμάτα".

 

Όντως, δεν είναι, κ. Τάσο και όχι μόνο λόγω των πενιχρών οικονομικών της.... 

 

Τέλος, αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ της κ. Εικοσιδέκα και του κ. Παπαδημητρίου, καθώς η κ. Εικοσιδέκα είπε στον κ. Αντιδήμαρχο πως "Το να καβαλάμε ένα εκχιονιστικό και να κάνουμε πως δουλεύουμε και μετά να τρώμε στην ταβέρνα στην Κανδήλα, περιγράφοντας αυτά, δεν είναι αποτελεσματικό", για να λάβει την απάντηση απ' τον κ. Παπαδημητρίου πως, κατ' αρχάς, δεν έχει φάει ο ίδιος ποτέ στην Κανδήλα και δεύτερον πως η κ. Εικοσιδέκα είναι αχάριστη, καθώς, η περιοχή της βοηθήθηκε άμεσα απ' τα συνεργεία του Δήμου... 

 

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.