Πολιτικη

Ειδική συνεδρίαση ΠεΣυ για τον απολογισμό του 2016

Υποδομές, στήριξη των επιχειρήσεων και τουριστική προβολή στο επίκεντρο του απολογισμού των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Η έλλειψη πόρων, η αέναη προσπάθεια μόχλευσης πόρων από άλλες πηγές- πλην κρατικών επιχορηγήσεων και ΕΣΠΑ- και οι προσπάθειες των υποστελεχωμένων υπηρεσιών να λειτουργήσουν με επάρκεια, ήταν βασικά θέματα στα οποία αναφέρθηκαν χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες.

 

Επίσης, περίοπτη θέση στις τοποθετήσεις είχε  περιγραφή του ευρωπαϊκού οικονομικού κλίματος- σε αντιδιαστολή με την ελληνική πραγματικότητα- και τις δυνατότητες που υπάρχουν αλλά και αυτές που η Περιφερειακή Αρχή θέλει να αναπτύξει περαιτέρω, όπως το Ταμείο Ανάπτυξης και το Κέντρο Καινοτομίας.

 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης με βασική ευθύνη την οικονομική διαχείριση, είπε συγκεκριμένα πως βασικότεροι πόροι είναι οι δημόσιες επενδύσεις, η προσέλκυση και η διεκδίκηση άλλων πόρων,  η απορροφητικότητα ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και η μόχλευση πόρων από άλλες πηγές.

 

Απέδωσε, δε, τα εύσημα στον κ. Περιφερειάρχη για την αποτελεσματικότητά του, σε σχέση με όλα τα παραπάνω.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.