Πολιτικη

Tατούλης:" Ο λαός θα μας εκλέξει και τρίτη φορά"

 

O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, επέλεξε, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του απολογισμού, να κάνει ολομέτωπη επίθεση στην αντιπολίτευση του Συμβουλίου.

Εν μέρει, δικαιολογημένα, καθώς κατά τις δευτερολογίες των επικεφαλής της, υπήρξαν υπονοούμενα περί κομματισμού και άλλων..."παθογενειών" αλλά και ευθείες βολές εναντίον του κ. Τατούλη για πελατειακές σχέσεις και αδιαφανείς διαδικασίες.

 

Θα...αδικήσουμε τον κ. Περιφερειάρχη, αν επιχειρήσουμε να περιγράψουμε ως συνεκτικό κείμενο τα όσα είπε, γι' αυτό επιλέξαμε σήμερα να σας μεταδώσουμε το ύφος αλλά και την ουσία της ομιλίας του, μέσα από φράσεις που χρησιμοποίησε:

 

 

"Είναι ζωντανή η συζήτηση, γιατί ακριβώς πρόκειται για μια πολιτική συζήτηση που κάποιοι δεν αντέχουν και προσπαθούν να στρίψουν δια τους αρραβώνος". 

 

"Η 'Νέα Πελοπόννησος' θα μετατραπεί σε think tank-δεξαμενή σκέψης, σε μετάφραση- πολιτικής σκέψης και πολιτικής πρακτικής".

 

"Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί δεν υπάρχετε! (σ.σ. εννοεί την μείζονα αντιπολίτευση)

 

"Αυτό που χαρακτηρίζει τη Ν. Πελοπόννησο, η ετερόκλητή  της σύνθεση, ήταν κάτι που δεν μπόρεσαν κάποιοι να αφομοιώσουν". (σ.σ. αναφορά σε αντίπαλες υποψηφιότητες κατά τις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές).

 

"Σαν τον μικρό πρίγκιπα του Εξυπερύ, είναι επάνω στο αεροπλάνο και αισθάνεται χαμένος" (σ.σ. αναφορά στην αντίδραση του κ. Νίκου Πατσαρίνου απέναντι στο έργο της Περιφέρειας)

 

"Τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, οδήγησαν τον τόπο στην κατάστασή του".

 

"Εσείς μας εγκαλείτε για αυταρχισμό, εσείς που δεν σέβεστε την αρχή της πλειοψηφίας!"

 

"Μου δίνετε την εικόνα τουριστών σε αυτή την αίθουσα, αν και ο τουρισμός αυτός είναι παράξενος, γιατί όταν κάποιος εκπροσωπεί μια περιφερειακή ενότητα και αγνοεί την ιστορία της, ούτε καν καλός τουρίστας δεν είναι"

 

"Χαίρομαι που δώσαμε ένα ισχυρό πολιτικό προφίλ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου".

 

"'Οταν ο λαός θα μας εκλέξει και για τρίτη φορά, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για κάποιους δήθεν αριστερούς, που δεν έχουν σχέση με την αριστερή κουλτούρα!"

 

"Είμαστε υπερήφανοι ακριβώς γιατί μπορούμε να συγκρίνουμε το δικό μας έργο με αυτό άλλων Περιφερειών, αλλά και με το παρελθόν"

 

"Τον συγχωρώ, γιατί ποτέ δεν είχε σχέση με την Αρκαδία" (σ.σ. αναφέρεται στον κ. Τάκη Γατσόπουλο, Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και Σύμβουλο της παράταξης που έχει το ρόλο της μείζονος μειοψηφίας)

 

"Θα απαλλάξουμε την Πελοπόννησο απ' την ντροπή που υπήρχε και απ' τη νοοτροπία που κουβαλούσαν μαζί τους, δήθεν προοδευτικοί άνθρωποι"

 

"Σαφώς και είμαστε ανελαστικοί, γιατί ξέρουμε που θέλουμε να πάμε τον τόπο"

 

"Θα εκπλαγείτε πολύ με αυτά που θα δείτε το 2017, δεν ξέρετε τι σας περιμένει, τα πάθη σας θα αρχίσουν με την υπογραφή της ΣΔΙΤ για τα απορριμματα" 

 

Να σημειώσουμε πως, κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Περιφερειάρχης είχε έντονο διάλογο με τους κ. Αλευρά, Πατσαρίνο και Γατσόπουλο οι οποίοι τον διέκοψαν, θεωρώντας πως θίγονται προσωπικά απ' τα λεγόμενά του.

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.