Πολιτικη

Νέα παράταση για τους πλημμυροπαθείς ζητεί ο Οδυσσέας

Ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον υπουργό Οικονομικών.



Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισημαίνει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές παρατάθηκε ως τις 25 Ιουνίου, όχι όμως και για την καταβολή βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων.

Σημειώνοντας το τεράστιο πλήγμα που έχουν υποστεί οι τοπικές οικονομίες, αλλά και οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι οικογένειές τους, ο βουλευτής Αρκαδίας ζητεί από τον Υπουργό Οικονομικών την παράταση της σχετικής προθεσμίας, ως ένα από τα μέτρα που έχει προτείνει επανειλημμένα η Δημοκρατική Συμπαράταξη για την επούλωση των πληγών του νομού.
 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Με την αρ.332580/3397/16-12-2016 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη, παρατάθηκε έως 25/06/2017 η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις περιοχές της Π.Ε. Αρκαδίας που επλήγησαν από τη θεομηνία της 25ης Ιουνίου 2016.

Δεδομένου ότι οι τοπικές οικονομίες των περιοχών αυτών – με πρώτη την αγροτική παραγωγή – υπέστησαν τεράστιες ζημιές, στα όρια της ολικής καταστροφής, πολλοί από τους φορολογούμενους αδυνατούν ακόμη να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους.

Η πρώτη παράταση για την καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών έληξε στις 27/12/2016, όμως πολυάριθμοι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν κατάφεραν να είναι εμπρόθεσμοι.

Για το λόγο αυτό, αποτελεί κοινό αίτημα των Δημάρχων Τρίπολης και Μεγαλόπολης αλλά και όλων των τοπικών φορέων, να παραταθεί η προθεσμία καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία, έως τις 25/06/2017, σε εναρμόνιση με την ως άνω απόφαση του Περιφεριάρχη Πελοποννήσου για την παράταση κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Το μέτρο αυτό θα δώσει ανάσα στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις των περιοχών, και θα επιτρέψει στις τοπικές οικονομίες να επουλώσουν τις πληγές τους.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα παραταθεί η προθεσμία καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία, έως τις 25/06/2017, σύμφωνα με το ως άνω καθολικό αίτημα των τοπικών φορέων;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.