Πολιτικη

"Oργασμός"... συνεδριάσεων για το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης

Δύο συνεδριάσεις απόψε για το δημοτικό συμβούλιο, μια ειδική και μια τακτική.

 

Η ειδική, που γίνεται αυτή τη στιγμή, αφορά την έγκριση ισολογισμού και απολογισμού της χρήσης για το οικονομικό έτος 2015.

 

Ο ελεγκτής-ορκωτός λογιστής, κ. Μακρής, παρουσιάζει τα συμπεράσματά του στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου.

 

Οι κ. Σμυρνιώτης, Τζιούμης και Τσιαμούλος ζήτησαν και πήραν το λόγο, προκειμένου να κάνουν κάποιες παρατηρήσεις.

 

Ο κ. Σμυρνιώτης αμφισβήτησε τη σκοπιμότητα της προκαταβολικής, ουσιαστικά, είσπραξης εισφορών απ' το δήμο σε σχέση με την ακίνητη περιουσία δημοτών και τις χρήσεις γης σε επεκτάσεις της πόλεως, πρακτική που, όπως είπε, δεν ακολουθούσαν προηγούμενες διοικήσεις. 

 

Ο κ. Παυλής απάντησε πως ο δήμος έχει οφειλές προς δημότες και κάπως πρέπει να βρίσκονται τα χρήματα για να τακτοποιούνται.

 

Ο κ. Τζιούμης προέβη σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα τι αφορά το ποσό των 337.000, 00 ευρώ για "Δαπάνες Δημοτικού Συμβουλίου" και απαντήθηκε πως πρόκειται γενικά για δαπάνες όλων των δημοτικών αρχόντων, τοπικών συμβουλίων και λοιπά.

 

Ο κ. Τσιαμούλος εστίασε στην πιθανότητα να πρέπει ο Δήμος να πληρώσει τα πρόστιμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων-περί τα 800.000,00 ευρώ- εάν αποφασίσουν τα δικαστήρια σχετικώς. Πάντως, επεσήμανε πως υπάρχει κενό νόμου, σχετικά με τις αρμοδιότητες, και ευελπιστεί πως ο δήμος θα δικαιωθεί.

 

Στις τοποθετήσεις τώρα, ο κ. Τζιούμης είπε πως αναγνωρίζει μια προσπάθεια περιορισμού των δαπανών αλλά μεγάλη μείωση στα έργα, γεγονός που επισήμανε και ο κ. Σμυρνιώτης.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κ. Γιαννούλη, απ' την "Μαντινειακή Συμπολιτεία", μιλώντας για σχεδιασμό με στόχο τον εντυπωσιασμό και όχι την ουσία.

 

Ο κ. Νικολάου μίλησε για τη μείωση των εσόδων του δήμου απ' το 2009 έως το 2015-ποσό περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ-, τα οποία, όπως σημείωσε, λείπουν απ' τους πολίτες, καθώς δεν γίνονται έργα υποδομής. Επίσης, αναφέρθηκε πως το μόνο μέγεθος που αυξήθηκε είναι η μισθοδοσία εκτάκτων υπαλλήλων, όπως είναι δηλαδή οι μετακλητοί υπάλληλοι.

 

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Βόσνος, αμφισβήτησε την κριτική περί μείωσης έργων, πράγμα που δεν αρνήθηκε αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, "Ακούμε στείρα κριτική και όχι προτάσεις, δεν αναφέρεται κανείς στο ότι δεν βρήκαμε ώριμες μελέτες για την υλοποίηση έργων".

 

Ο κ. Δήμαρχος, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, είπε, μεταξύ άλλων και με καταφανή ειρωνικό τρόπο, πως "Είχαμε τόσες πολλές μελέτες που δεν ξέραμε τι να τις κάνουμε"! Κατά τα λοιπά, ο κ. Παυλής αναφέρθηκε, γι' άλλη μια φορά, στην έλλειψη πόρων και τη συνολική οικονομική κατάσταση της χώρας ενώ σημείωσε πως υπάρχει σημαντική  έλλειψη και υπαλλήλων πλέον...

 

Φυσικά, όλες οι παραπάνω τοποθετήσεις είχαν ως επιμύθιο τη μη ψήφιση του ισολογισμού-απολογισμού, ο οποίος, ωστόσο, ψηφίστηκε απ' την πλειοψηφία και εγκρίθηκε.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.