Πολιτικη

Στα... χαρακώματα ΣΥΡΙΖΑ και Περιφέρεια

Ο χαρτοπόλεμος με αφορμή τα Κέντρα Κοινότητας καλά κρατεί...



Την ώρα που η κοινωνία βιώνει πλήθος προβλημάτων και μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δεν απουσιάζει από κάθε είδους... ουρά για παροχή προϊόντων Περιφέρεια και ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε μία ανελέητη κόντρα!

Αφορμή μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή και απο τα δύο μέρη ωστόσο αυτή τη φορά αποτέλεσαν τα Κέντρα Κοινότητας. Αν και για να ακριβολογούμε πρόκειται για συνέχεια στην κόντρα.

Διαβάστε και θα καταλάβετε...

Σήμερα το πρωί ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού με ανακοίνωσή του διένειμε την ομιλία του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για τα κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης.

Σε αυτή μεταξύ άλλων εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς: "Σε αντίθεση με όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ακολουθεί μοναχικό δρόμο. Με την άρνησή της να ιδρυθούν κέντρα κοινότητας ανά δήμο, στην ουσία δεν συμμετέχει στον  Εθνικό Σχεδιασμό. Αποδεικνύει ότι από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου η τοπική αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού αγνοείται και μάλιστα σε θέματα που αυτή, λόγω αμεσότητας και εγγύτητας προς τον πολίτη, έχει γνώση των πραγμάτων".

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει και ήταν επίσης σκληρή. "Με νέα ανακοίνωσή του επανεμφανίστηκε ο «άφαντος» βουλευτής Αρκαδίας κατηγορώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί δήθεν δεν ακολουθεί τον εθνικό σχεδιασμό, απειλώντας την ταυτόχρονα ότι θα μεσολαβήσει στο Υπουργείο ώστε να την «συμμορφώσει»", ανέφερε σε δήλωσή της η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Και πρόσθεσε: "Το κοινωνικό πρόγραμμα της Πελοποννήσου το διοικεί η Περιφέρεια και μόνο αυτή, καθώς αυτή το διεκδίκησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε αυτήν εκχωρήθηκε απευθείας.

Ποτέ δε δεχθήκαμε κανένα «Υπουργό – Πατερούλη» που θα επιβάλλει τις απόψεις και θέσεις του ενάντια στη βούληση των πολιτών.

Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έγινε στη βάση πραγματικών δεδομένων, ρεαλιστικών αναγκών και εισηγήσεων των υπηρεσιών της, είναι προδήλως απέναντι στο αποτυχημένο και ζημιογόνο για τους πολίτες σχέδιο της κας Φωτίου.

Την εντολή στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Πελοποννησίων πολιτών την έχουν δώσει με την ψήφο τους οι ίδιοι οι πολίτες και γι’ αυτό έχει έλεγχο των πάντων προς όφελός τους".

Στο παιχνίδι δεν άργησε να μπει και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος έστρεψε τα βέλη του κατά της υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Θ. Φωτίου.

"Για μια ακόμα φορά η Υπουργός κα Φωτίου έκανε αναφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως άλλοθι για την αποτυχία του του δικού της σχεδιασμού, αποτέλεσμα του οποίου θα είναι να στερηθούν υπηρεσίες και πόρους οι ωφελούμενοι πολίτες.

Άμεσα θα πρέπει να παρέμβει ο Πρωθυπουργός της χώρας, καθώς η πολιτική συμπεριφορά της κας Φωτίου είναι προδήλως αντισυνταγματική, εφόσον παραβιάζει την αυτοτέλεια της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, και δημιουργεί έντονο εθνικό ζήτημα.
 
Ενημερώνουμε τόσο την κα Υπουργό, όσο και τα λοιπά μέλη της Κυβέρνησης ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διοίκηση ασκεί η εκλεγμένη από τους πολίτες περιφερειακή αρχή και δεν επιτρέπει σε κανένα να παρεμβαίνει", ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης.      

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.