Πολιτικη

winamp wmp real qt

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για Σώρρα: Δεν υπάρχουν τα 600 δισ.

Τι είπε η εισαγγελική λειτουργός για την απόφαση του Πρωτοδικείου του 2013 που δεχόταν τον επικεφαλής της "Ελλήνων Συνέλευσις" ως διαχειριστή του ποσού...Χωρίς την παρουσία του Αρτέμη Σώρρα, αλλά ούτε και υποστηρικτών του, συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευσταθία Σπυροπούλου, κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου του 2013 που δεχόταν ότι ο Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έτοιμος να σώσει την Ελλάδα από τα χρέη της.

Κατά την κ. Σπυροπούλου, η επίμαχη απόφαση που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, στερείτο αιτιολογίας, είχε ελλιπή επιχειρήματα και προβλήματα νομικής φύσεως.

Ειδικότερα στην εισήγησή της η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι:

Α) Το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν διέλαβε στην απόφασή του ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αφού δεν εκτίθενται σε αυτή με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά, τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

Β) Δεν προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης κατά τρόπο αναμφίβολο ότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη του και εξετίμησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και όχι μόνο μερικά εξ αυτών κατ’ επιλογή, διαλαμβάνοντας ελλιπή, ασαφή και αντιφατική αιτιολογία. Ειδικότερα, δεν παρατίθενται στην απόφαση τα αποδεικτικά μέσα από τα οποία συνήχθησαν τα πραγματικά περιστατικά. Δεν διέλαβε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς την ύπαρξη του υπέρογκου ποσού των 600 δισ. δολαρίων, ενώ αναφέρει αορίστως και δεν προσδιορίζει δυνάμει ποιου πληρεξουσίου ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής του αμύθητου ποσού. Επίσης, δεν προσδιορίζει τα ακριβή στοιχεία των 6 διεθνών γραμματίων, ούτε πού ακριβώς φυλάσσονται, αλλά αόριστα ότι «βρίσκονται κατατεθειμένα σε κεντρική τράπεζα του Καναδά.

Γ) Είναι ασαφής και αντιφατική η αιτιολογία καθόσον, ενώ αρχικά δέχεται ότι τα 600 δισ. φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ακολούθως η απόφαση αναφέρει ότι «το ποσό ο Σώρρας προτίθεται να το χορηγήσει στο ελληνικό κράτος».

Δ) Αντιφατικά και εσφαλμένα η απόφαση ερμηνεύει ότι δεν δημιουργήθηκε καμία ανησυχία στους πολίτες ούτε έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος από τους ισχυρισμούς Σώρρα για την αμύθητη περιουσία του.

Η απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διερευνώνται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας «τα έργα και οι ημέρες» του Σώρρα, καθώς και του πολιτικού του φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις".

Μετά από παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, που απέστειλε φάκελο με τη δράση του στην δικαιοσύνη, διερευνάται η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων όπως απάτη.

Πηγή: real.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.