Πολιτικη

Η συνύπαρξη Πετρόπουλου-Καραμανλή στη Ζάτουνα

Μία πολύ ωραία, πρόσφατη, ιστορία από την ορεινή Αρκαδία.



Ηταν ένα κρύο απόγευμα Σαββάτου στην πλατεία ενός ήρεμου χωριού στην ορεινή Αρκαδία.

Μόνο που το χωριό βρισκόταν σε αναβρασμό.

Ανθρωποι πήγαιναν και έρχονταν μέσα στο κρύο από το μεζεδοπωλείο «Ου μπλέξεις», μεταφέροντας σε παρακείμενο πέτρινο σπίτι γαστρονομικές επιλογές που παραπέμπουν σε απόφραξη αρτηριών από χοληστερόλη.

Τα χόρτα του βουνού μπήκαν στο μενού μάλλον για "ξεκάρφωμα", καθώς εναλλάσσονταν με κότσι, αρνάκι με πατάτες, τσίχλες και στιφάδο που κατηφόριζαν προς το σπίτι με τους μυστηριώδεις συνδαιτυμόνες.

Προς το σπίτι κατηφόρισε μέσα στο σκοτάδι και ο υφυπουργός Εργασίας. Ο Αναστάσιος Πετρόπουλος κρατούσε ένα τεράστιο κουτί με γλυκά στο χέρι.

Στην πορεία της βραδιάς, η ομήγυρις έφτασε τα 30 άτομα και ζητούσε εσπευσμένα περισσότερο αρνάκι, πιάτα, καρέκλες, κρασί, Καζαντζίδη. Ηταν η στιγμή που η βραδιά μετατράπηκε σε χοροεσπερίδα.

Στην κεφαλή του τραπεζιού καθόταν ο οικοδεσπότης, Βασίλης Μπιτούνης, γιατρός που είχε χειρουργήσει στο πόδι τον Κώστα Καραμανλή.

Το τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Νατάσα. Το μέρος δεν ήταν το χωριό του Αη Βασίλη, αλλά η Ζάτουνα, το χωριό της εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη.

Οσο για τον Πετρόπουλο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η "Καθημερινή" είχε απόσταση τριών - τεσσάρων θέσεων από τον Καραμανλή (πάνω απ’ όλα τα προσχήματα).

Εμφανίστηκε στη συντροφιά τελευταίος και έφυγε πρώτος. Κρίμα που δεν κάθησε να ακούσει το τραγούδι «Οι ιππείς της Πύλου» με αναφορές στον «μπεσαλή» Καραϊσκάκη, που όλοι τον αγαπούν και που όλοι οι παρόντες ερμήνευσαν ως έμμεση αναφορά σε μια επιστροφή Καραμανλή.

Πηγή: Καθημερινή

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.