Πολιτικη

Δημοτικό Συμβούλιο: Οι ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή

Ερωτήσεις έκαναν οι επικεφαλής παρατάξεων κ. Σμυρνιώτης, Τζιούμης και Τσιαμούλος.

Ειδικότερα, ο κ. Σμυρνιώτης ρώτησε τι συμβαίνει με τις πληρωμές των υπαλλήλων της ΚΕΔΗΤ, ποιο το αποτέλεσμα της αγωγής των ιδιοκτητών της μισθωμένης απ' το δήμο έκτασης στον Άγιο Βλάσση και για ποιο λόγο ταλαιπωρήθηκαν όσοι πολίτες προσήλθαν για να κάνουν αιτήσεις για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.

 

Ο κ. Τζιούμης, αφού είπε πως είχε και αυτός δύο ίδιες με τον κ. Σμυρνιώτη ερωτήσεις, προσέθεσε πως θα ήθελε να μάθει τι γίνεται με το σχέδιο του συνοικισμού Κολοκοτρώνη και με τον Συμπαραστάτη του Δημότη, θέση που, ως γνωστόν, "χηρεύει".

 

Ο δε κ. Τσιαμούλος ρώτησε για το θέμα του προγράμματος "Κέντρα Κοινότητας"- αναφέροντας πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατηγορεί το δήμο πως "παίζει κρυφτό"-, για την κανονιστική για τους δημόσιους χώρους-που έχει ακυρωθεί απ' την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-, ενώ ανέφερε πως οι μισθώσεις χώρων στάθμευσης στις οποίες είχε προβεί ο δήμος είναι εμπορικές και πρέπει να εξυπηρετούνται επί τριετία, ασχέτως αν αξιοποιούνται οι χώροι. Για το θέμα αυτό, ρώτησε αν έχει γίνει αγωγή στο δήμο Τρίπολης.

 

Ο κ. Δήμαρχος είπε πως θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα μαζί, με τυχαία σειρά. Αναλυτικά, ο κ. Παυλής είπε:

 

Για το Κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης:

Οργανώσαμε δυο σημεία εξυπηρέτησης των πολιτών αλλά ήταν πολλά τα άτομα. Κάποιοι  διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους, η κατάσταση ήταν ανεπίτρεπτη, αναγκαστήκαμε να τους δίνουμε χαρτάκι με αύξοντα αριθμό. Μερικοί πουλούσαν τα χαρτάκια σε άλλους, εξομαλύνθηκε η κατάσταση απ' την τέταρτη μέρα. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω προστριβών μεταξύ ατόμων αλβανικής καταγωγής και Ρομά, η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει για πάνω από 30 αιτήσεις τη μέρα. 

 

Η μίσθωση των πάρκινγκ είναι αστική και όχι εμπορική. Δεν έχει γίνει αγωγή, μόνο εξώδικο από έναν ιδιοκτήτη που θέλει σώνει και καλά να μισθωθεί το οικόπεδό του. 

 

Το δικαστήριο για τον Άγιο Βλάσση πήρε αναβολή αλλά το θέμα είναι πως η αγωγή έγινε επειδή οι ιδιοκτήτες προσήχθησαν ως συνυπεύθυνοι και, κατά συνέπεια, έκαναν αγωγή στο δήμο όπως τους συμβούλευσαν-καλώς- οι δικηγόροι τους.

 

 

Για τα "Κέντρα Κοινότητας": Ακριβώς ότι αποφασίσαμε κάναμε εμείς, ο δήμος αδυνατεί να αναλάβει και τους άλλους δήμους του νομού, η Περιφέρεια, ενώ αρχικά είπε πως θα το συζητήσει τελικά εμμένει στην απόφασή της. Αυτό δεν θα γίνει. Η πρόταση της Περιφέρειας απερρίφθη απ' τις υπηρεσίες μας. Έχουμε συντάξει πρόταση, αλλά μόνο για το Δήμο της Τρίπολης. 

 

Η ακύρωση της κανονιστικής είναι υπό αίρεση και θα εκδικαστεί με την παρουσία και εκπροσώπων του δήμου. Σε άλλο δήμο έχει εγκριθεί ακριβώς η ίδια πρόταση κανονισμού που κάναμε και εμείς! Γιατί συνέβη αυτό;

 

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Βόσνος ανέλαβε να απαντήσει για το θέμα του συνοικισμού  Κολοκοτρώνη και είπε, συνοπτικά, πως το θέμα βαίνει ταχέως προς επίλυση, παρά τις όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

 

Η κ. Μπρακουμάτσου, απαντώντας σχετικά με την ΚΕΔΗΤ, είπε πως όντως υπάρχουν απλήρωτοι υπάλληλοι προγραμμάτων που εκτελεί η ΚΕΔΗΤ αλλά δεν είναι υπεύθυνος ο Δήμος, πιστεύει πως σύντομα θα μπορέσουν να γίνουν πληρωμές, όπως πληροφορήθηκαν απ' τους αρμοδίους.

 

 

Ο  Αντιδήμαρχος κ. Σταματόπουλος τώρα, υπεύθυνος για τα αδέσποτα μεταξύ άλλων, είπε χαρακτηριστικά, σχετικά με ερώτημα του κ. Κοσκινά, πως οι φιλόζωοι έχουν "παρεξηγήσει" το νόμο, νομίζοντας πως μπορούν να μαζεύουν τα σκυλιά και να τα ταϊζουν όπου και όπως νομίζουν. 

 

Είπε δε χαρακτηριστικά πως ο ίδιος, κάνοντας τη δουλειά του, πέρασε αυτόφωρο επειδή..."Προκάλεσε εφιάλτες σε σκύλο"..!

 

Για την "γρίπη των πουλερικών" είπε πως η επιδημία που έχει ενσκήψει στην περιοχή μας, δεν αφορά τους ανθρώπους αλλά μόνο τα πτηνά...Παρότρυνε, συνεπώς, τους πολίτες να καταναλώνουν άφοβα κρέας πουλερικών...

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.