Πολιτικη

Υποψήφιος και το 2019 ο Τατούλης και η "Νέα Πελοπόννησος"

Ο Ηλίας Στρατηγάκος ορίστηκε ως αντικαταστάτης του Χαράλαμπου Σκούρου στη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.


"Η Νέα Πελοπόννησος θα είναι δυναμικά παρούσα και στις εκλογές του 2019, συνεχίζοντας την πρωτοπορία των πολιτικών υπερβάσεων και συνθέσεων", τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και επικεφαλής της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου κατά τη συνάντηση των μελών της που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

Ο κ. Τατούλης προσδιόρισε την πολιτική στόχευση της παράταξης για την επόμενη διετία και ανακοίνωσε ότι εντός του προσεχούς διαστήματος θα πάρει σάρκα και οστά η "δεξαμενή πολιτικής σκέψης" (think tank) της Νέας Πελοποννήσου, ώστε να αναπτύξει και να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο το δημόσιο πολιτικό διάλογο με την κοινωνία.

"Η συλλογικότητα της δράσης και έκφρασής μας και το υψηλό πολιτικό προφίλ της παράταξής μας έχει αναμφίβολα αποτελέσει τον πιλότο πολλών και σημαντικών πολιτικών πρωτοβουλιών στη χώρα" τόνισε ο κ. Τατούλης.

Αφού επανέλαβε την πάγια θέση του ότι ο Καλλικράτης αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι οι αλλαγές του θεσμού αυτού θα πρέπει να έχουν σαφή στόχευση στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της αιρετής Περιφέρειας και στην εδραίωση της περιφερειακής πολιτικής κουλτούρας.

"Η μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση", ανέφερε ακόμα ο κ. Τατούλης "αποτελεί σαφώς μια ακόμα πολιτική πρωτοβουλία μας, η οποία υιοθετείται πλέον ολοένα και πιο δυναμικά, τόσο από την Ένωση Περιφερειών, όσο και από την Κυβέρνηση, καθώς αποτελεί τον πυρήνα της πρότασής της για την αναθεώρηση του Καλλικράτη.

Αποτελεί άλλωστε τη μόνη ικανή συνθήκη εκπλήρωσης της πιο βασικής δημοκρατικής αρχής για να θέσει στο προσκήνιο και στο επίκεντρο των αποφάσεων τον πολίτη". 

Ο κ. Τατούλης εξέφρασε επίσης την άποψή του υπέρ μιας "χαλαρής ομοσπονδιοποίησης" με κύρια την ευθύνη των Περιφερειών στο μοντέλο ανάπτυξής τους, αλλά και ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ τους ώστε να υιοθετούνται βέλτιστες πρακτικές, "για να μπορέσει η χώρα να έχει μέλλον".

Ο κ. Τατούλης, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον απερχόμενο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπο Σκούρο για τον εξαιρετικό τρόπο και ήθος που υπηρέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, πρότεινε για τη θέση του νέου Προέδρου τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ηλία Στρατηγάκο, πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.