Πολιτικη

Κυριακή της "Ορθοδοξίας" και της...Αυτοδιοίκησης! (photos)

Κυριακή εκλογών για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, ελέω... "Καλλικράτη"...

Οι ειδικές συνεδριάσεις για την εκλογή νέου Προεδρείου αλλά και νέων μελών των επιτροπών για την Περιφέρεια και τους Δήμους, είναι καθορισμένο να διεξάγονται την πρώτη Κυριακή του μήνα Μαρτίου. Έτσι, το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης γνώρισε "πιένες", αφού, εκτός απ' τις δυο συνεδριάσεις, είχαμε και σεμινάριο παραδοσιακών χορών στο Αμφιθέατρο...

 

Πάντως, όσον αφορά το Περιφερειακό Συμβούλιο, όλοι "χόρεψαν" στον σκοπό Τατούλη, καθώς οι προτάσεις της Περιφερειακής Αρχής, τόσο για το Προεδρείο όσο και για την οικονομική επιτροπή, υπερψηφίστηκαν. Η μειοψηφία πρότεινε τον Αντιπρόεδρο και το Γραμματέα του Συμβουλίου, όπως προβλέπεται.

Τη θέση του παραιτηθέντος Αντιπροέδρου του Συμβουλίου, κ. Γατσόπουλου, πήρε ο κ. Σαράντος Αλεξανδρής, νέο μέλος του Συμβουλίου, μέσω αντικατάστασης. Να σημειώσουμε πως ο κ. Αλεξανδρής έχει ήδη ανεξαρτητοποιηθεί, μαζί με τον κ. Χρυσαδάκο αλλά και την γραμματέα του Συμβουλίου, κ. Σούκουλη. Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο κανονισμός του Περιφερειακού Συμβουλίου ορίζει πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί αλλά δεν μπορεί να προσχωρήσει σε άλλη, υφιστάμενη, παράταξη.

Πλην των εκπροσώπων της "Χρυσής Αυγής", του "ΚΚΕ" και της "Ανταρσύας", οι επικεφαλής των παρατάξεων τόνισαν την ανάγκη να γίνουν συναινετικά οι διαδικασίες. Ενδεικτικό της φύσεως του κόμματος της "Χρυσής Αυγής" ήταν αυτό που είπε ο κ. Δολτσινιάδης για τη στάση που θα τηρήσει στις ψηφοφορίες ("Λευκό"), καθώς...πήρε τέτοια οδηγία απ' τους...ανωτέρους του!

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Τατούλης, χαιρέτησε τη "συνεννόηση", όπως τη χαρακτήρισε, μεταξύ των περισσότερων μελών του Συμβουλίου και δήλωσε πως αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, ενόψει και των αλλαγών που επίκεινται στα πλαίσια του "Νέου Καλλικράτη". Κατά κοινή ομολογία, το Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα έδωσε την εντύπωση, πραγματικά, ενός ευρωπαϊκού φορέα αυτοδιοίκησης. Ο κ. Πατσαρίνος, μάλιστα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, χαιρέτησε κι αυτός τις δηλώσεις του κ. Τατούλη και είπε πως εφόσον είναι κοινή συνισταμένη το Συμβούλιο να λειτουργεί συναινετικά, ο ίδιος και η παράταξή του θα είναι αρωγοί σε αυτό. Να δούμε πόσο θα κρατήσει αυτό το κλίμα, καθώς το τελευταίο δεν φαίνεται να είναι αποτέλεσμα ειλικρινούς διάθεσης αλλά, μάλλον, αδυναμίας εκ μέρους, κυρίως, της μείζονος μειοψηφίας.

 

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως αναμενόταν, εξελέγη ο κ. Ηλίας Στρατηγάκος.

 

 

Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, εξελέγη ο κ. Γιώργος Γαβρήλος, απ' την παράταξη "Πελοπόννησος Πρώτα" και Γραμματέας ο κ. Ροτζόκος, απ' την παράταξη του κ. Αλευρά.

 

Η πρόταση της δημοτικής αρχής, για Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, ήταν ο κ. Τάσος Κακλαμάνος, ο νυν δηλαδή Πρόεδρος. 

 

Η παράταξη του κ. Σμυρνιώτη πρότεινε τον κ. Κοσκινά για Αντιπρόεδρο, ενώ οι παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας δεν πρότειναν κανέναν για γραμματέα του Συμβουλίου, ενώ ο κ. Νικολάου δήλωσε πως απέχει της διαδικασίας.

 

Συνεπώς, η παράταξη του κ. Δημάρχου πρότεινε κατ' αρχάς τον κ. Δήμο Σωτηρόπουλο για τη θέση, αυτός δεν αποδέχθηκε την υποψηφιότητά του και, κατόπιν, προτάθηκε ο κ. Τότσης.

Πάντως, αυτό που οφείλουμε να πούμε είναι πως όταν ξεκινάς μια διαδικασία, καλό είναι να γνωρίζεις τι προβλέπει και όχι να το...ανακαλύπτεις στην πορεία...Το αναφέρουμε αυτό γιατί ήταν εμφανές πως πολλοί δεν έχουν, "ανοίξει", καν, τον "Καλλικράτη" για να διαβάσουν τι προβλέπεται, τουλάχιστον, όσον αφορά τις ψηφοφορίες...

 

Μετά τις αντίστοιχες, μυστικές, ψηφοφορίες, οι προτάσεις για τις θέσεις του προεδρείου υπερψηφίστηκαν.

 

Τέλος, πρέπει να τονίσουμε πως οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ απείχαν των διαδικασιών και στα δύο συμβούλια. Πέρα απ' τους γνωστούς και επαναλαμβανόμενους λόγους περί αυτού, ακούστηκε και το..."εκπληκτικό", πως ο "Καλικράτης" δίνει τον πλήρη έλεγχο των εκάστοτε αυτοδιοικητικών συμβουλίων στην πλειοψηφία και άρα οι μειοψηφίες δεν έχουν λόγο να συμμετέχουν στις όποιες εκλογικές αρχαιρεσίες!

 

Δηλαδή, κατά το ΚΚΕ, έπρεπε οι..μειοψηφίες να ελέγχουν τα συμβούλια..; Ή, μήπως, να παίρνουν και θέσεις αποφασιστικής φύσεως..; Στην πραγματικότητα, ο "Καλλικράτης", "δίνοντας" τη θέση του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα των Συμβουλίων, αποκλειστικά, στις μειοψηφίες, προσπαθεί να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση όλων στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων.

 

Τώρα, αν για κάποιους, θέσεις όπως αυτή του Γραμματέα, είναι "αγγαρεία", αυτό είναι άλλο θέμα...Ορισμένως, πρέπει κάποτε οι αιρετοί να συνειδητοποιήσουν πως έτσι-καλώς ή κακώς-λειτουργεί η αστική δημοκρατία και αυτήν, ακριβώς, έχουν αναλάβει να υπηρετήσουν...

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.