Πολιτικη

Παπαηλιού: Η κατάσταση στη Γορτυνία είναι αφόρητη

Δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω καθυστέρηση, το μήνυμα του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ.



Με πρωτοβουλία του βουλευτή Αρκαδίας Γιώργου Η. Παπαηλιού, στις 2.3.2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελο Καπετάνιο, παρουσία του δημάρχου Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου, για το θέμα των απορριμάτων που ταλανίζει τη Γορτυνία.

Όλοι συμφώνησαν ότι, εδώ και πολύ καιρό, η κατάσταση στη Γορτυνία, μετά το κλείσιμο των ΧΑΔΑ, είναι αφόρητη.

Δεδομένου ότι η σχετική αρμοδιότητα και η ευθύνη ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, κατά την εξέταση του θέματος, προτάθηκε από το γενικό γραμματέα στο δήμαρχο :

α) η επέκταση του συστήματος διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης, με την προμήθεια από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης και άλλων κάδων που να καλύπτουν ολόκληρο το δήμο Γορτυνίας, ώστε να μειωθεί  ο όγκος των απορριμάτων.

β) η υποβολή αιτήματος για άδεια προσωρινής διαχείρισης σε συγκεκριμένο χώρο, με το υπόλειμμα να μεταφέρεται σε νόμιμο ΧΥΤΑ. 

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού είπε, και συμφώνησαν και οι υπόλοιποι, ότι δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω καθυστέρηση. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.