Πολιτικη

Οδυσσέας: Ανησυχώ για πωλήσεις δανείων σε ξένα funds

«Ο αφελληνισμός των τραπεζών οδηγεί σε αφελληνισμό των παραγωγικών ελληνικών επιχειρήσεων. Οι ξένες διοικήσεις των τραπεζών με πρώτη την τράπεζα Πειραιώς δεν διόρισαν ούτε έναν Έλληνα στις επιτροπές.»

 

Την αγωνία του για τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας, μέσω της παράδοσης του ελέγχου του δανεισμού μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων σε ξένα funds τα οποία – με απόφαση και σχεδιασμό της Κυβέρνησης Τσίπρα – εξαγόρασαν τις ελληνικές τράπεζες έναντι πινακίου φακής στην τρίτη, αχρείαστη, ανακεφαλαιοποίηση, εκφράζει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

 

Στην ερώτηση, την οποία κατέθεσε χθες στη Βουλή, ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισημαίνει πως οι Επιτροπές που έχουν συναφή ή και αποφασιστικό ρόλο σε θέματα πιστοδοτήσεων των επιχειρήσεων απαρτίζονται πλέον σχεδόν εξ ολοκλήρου από στελέχη που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, και παράλληλα θέτει ερωτήματα ως προς τη διαφάνεια και τη διασφάλιση του υγιούς επιχειρηματικού ανταγωνισμού υπό τις νέες συνθήκες. Κάνει δε λόγο ξεκάθαρα για «σχέδιο της πιο επικίνδυνης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο υλοποιείται εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών και φορολογουμένων».

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.