Πολιτικη

Υπ.Εργασίας: “Παγώνουν” οι μειώσεις στις συντάξεις αγροτών

Δεν μειώνονται οι συντάξεις των συνταξιούχων του ΟΓΑ που απασχολούνταν στον αγροτικό, κτηνοτροφικό ή αλιευτικό τομέα μέχρι 31/12/ 2016.

 

Αυτό διευκρίνισε μιλώντας στην Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. 

 

Ωστόσο, ο κ. Πετρόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για το τι μέλλει γενέσθαι με τους όσους αγρότες συνταξιοδοτούνται μετά την 1.1.2017 και έχουν εισόδημα και από άλλη πηγή.

 

"Το θέμα θέλει μια ιδιαίτερη μελέτη και σε συνεργασία με τον αγροτικό κόσμο γιατί διαφέρουν οι τοποθετήσεις. Άλλοι λένε να υπάρχει περικοπή για να μπορεί να περνά ο κλήρος στους νέους ανθρώπους και άλλοι λένε να μην γίνεται. Θα το δούμε και μέσα στη χρονιά θα καταλήξουμε στο πλαίσιο και της αγροτικής μας πολιτικής", είπε χαρακτηριστικά ο κ Πετρόπουλος.

 

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το άρθρο 20 του ν.4387/16, περικόπτεται κατά 60% η σύνταξη σε συνταξιούχους οποιουδήποτε ταμείου ή δημοσίου που έχουν ακόμη και ένα μικρό εισόδημα από κάποια πηγή ή ελάχιστη ενίσχυση π.χ αγροτικό εισόδημα.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.